ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Я не міг вчинити інакше у 2014 році, як піти до війська»

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Листопада 2020, 11:53

Саме так 25-річний механік-водій самохідної батареї підрозділу окремої бригади морської піхоти старший матрос Владислав Щербина згадує про своє рішення підписати контракт.

– Під час окупації Росією Криму я прийшов у військкомат й просто  сказав: «Хочу служити». Тоді тільки-но з походу до порту Одеси зайшов фрегат «Гетьман Сагайдачний», куди мені й запропонували піти служити. Я, звісно, погодився, – згадує Владислав. – Так і почалось моє знайомство з професією артилериста на посаді комендора артилерійської команди БЧ2.

За словами Владислава Щербини, служба на флагмані українського флоту була цікавою та дозволила йому сформуватися як військовому, зрозуміти, що рішення пов’язати свою долю з армією з емоційного поклику у 2014 році стало вибором життєвого шляху.

– Три роки на фрегаті «Гетьман Сагайдачний»  пройшли в тренуваннях, участі у морських стрільбах та багатьох міжнародних навчаннях. Свою жагу до морської романтики я втамував, – сміється Владислав. – Якщо серйозно, свій перший трирічний контракт відпрацював сумлінно, але коли постало питання про продовження служби, вирішив перевірити себе далі. А де це можна зробити, як не у морській піхоті? Також вирішальним стало те, що сам я родом з Миколаївської області, тож була можливість продовжити службу ближче до рідних.

Так, у 2017 році старший матрос Владислав Щербина став вже артилеристом морської піхоти, склав психологічну смугу й отримав берет. Сьогодні його підрозділ виконує завдання у районі проведення операції Об’єднаних сил.

– Знаходимось у районі відведення, у будь-який момент за наказом готові реагувати на провокації ворога. Таке формулювання  часто зустрічав у новинах, й, можливо, це здається формалізмом, але так воно і є. Коли артилеристи тренуються виконувати нормативи, то результат іноді хочеться покращити навіть не на секунди, а на якісь долі секунди, – розповідає Владислав Щербина.

Наразі підрозділ Владислава завершив учать у змаганнях на найкращий розрахунок самохідної артилерійської батареї Збройних Сил України, де довелось на практиці доводити рівень навичок та вмінь

– Друге місце у такий конкурентній боротьбі  вважаю почесним. Навіть грошову винагороду отримали, по 3000 гривень на кожного. Звісно відправлю її дружині, нехай сину купить подарунок, – задоволено підсумовує Владислав Щербина. – Доля військового – більшість часу знаходитись на службі, у відриві від рідних, й тут важливо мати надійний тил. Я його маю, тому й продовжую впевнено виборювати мої «нормативні долі секунди».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер з морально-психологічного забезпечення 155 об ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Начальник комплексу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-електрик такелажного відділення

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Кравець

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кропивницький

Старобільський РТЦК та СП