ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент ввів у дію рішення РНБО про фінансування нацбезпеки й оборони

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Листопада 2020, 14:11

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони щодо пропозицій передбачити у державному бюджеті на 2021 рік для сфери нацбезпеки і оборони не менше 267 млрд гривень.

Відповідний указ №486/2020 опублікований на сайті Офісу Президента.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 5 листопада 2020 року «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», – зазначається в документі.

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Так, згідно з рішенням РНБО України фінансування сектору безпеки і оборони у наступному 2021 році запропоновано на рівні не менше 5,93% від ВВП або не менше 267 250,9 млн гривень, що відповідає вимогам закону про національну безпеку України.

Це надасть Кабінетові Міністрів України можливість при доопрацюванні законопроєкту про Державний бюджет на 2021 рік у разі необхідності збільшити зазначені показники.

Рішенням РНБО України Кабінетові Міністрів України доручено у 2021 році вжити заходів щодо забезпечення першочергового фінансування діяльності суб’єктів сектору безпеки і оборони України за пріоритетними напрямами, зокрема:

  • розвитку сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО;
  • виконання заходів із розробки, підготовки виробництва та закупівлі нових зразків озброєння і військової техніки;
  • посилення системи ППО;
  • розвитку Військово-Морських Сил ЗСУ;
  • реалізації державної політики у сфері кібербезпеки;
  • посилення розвідувальних спроможностей держави.

Також урядові поставлено завдання вжити заходів щодо збільшення фінансування для Міністерства оборони, органів сектору безпеки і оборони на виплату грошового забезпечення військовослужбовців, зокрема виплату винагород.

Кабінет Міністрів повинен у тримісячний термін розробити та затвердити державну цільову оборонну програму з реалізації в інтересах сектору безпеки і оборони проєктів з виконання наукових досліджень і розробок, розробок нових технологій.

Крім того, органам сектору безпеки і оборони необхідно буде у наступному році посилити фінансову дисципліну у сфері управління бюджетними асигнуваннями та забезпечити цільове, ефективне і результативне використання визначеного державним бюджетом обсягу коштів.

Після ухвалення Закону України «Про Державний бюджет на 2021 рік» Міністерство фінансів має забезпечувати своєчасне фінансування видатків Державного бюджету, передбачених для органів сектору безпеки і оборони у повному обсязі.

Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Юрист, головний спеціаліст юридичного відділу

від 9880 до 11362 грн

Кременчук

Кременчуцька районна військова адміністрація Полтавської області

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Хімік відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту

від 20000 до 120000 грн

Липники, Львівська область

Механік

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Моторист-механік, військовослужбовець

від 25000 до 55000 грн

Одеса

Флотилія ВМС ЗСУ

Стаpший навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область