ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Комітет ООН визнав незаконними російські органи влади в Криму – проєкт резолюції

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Листопада 2020, 12:47

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН визнав незаконними російські органи влади в АР Крим. Проєкт резолюції щодо прав людини в Криму підтримали 63 країни. Про це йдеться в оновленій резолюції Третього комітету Генасамблеї ООН із соціальних і гуманітарних питань «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна», повідомляє пресслужба МінТОТ.

«Я сподіваюсь, що після затвердження у грудні резолюції вже Генасамблеєю ООН, завдяки консолідованій позиції міжнародної спільноти та тиску на РФ, Росія виконає всі пункти й, врешті, звільнить окуповані українські території. Окремо вдячний за приділену увагу проблематиці кримськотатарського народу. Зокрема, заклик про скасування всіх незаконних рішень щодо заборони Меджлісу, про припинення переслідувань та дискримінації кримських татар. П’ята поспіль резолюція щодо Криму наочно демонструє засудження окупації півострова світовою спільнотою, а також підтверджує нагальні потреби у доступі міжнародних організацій до півострова», – наголосив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

У резолюції наголошується, що РФ займається дискримінацією жителів півострова: кримських татар, українців і осіб, котрі належать до інших етнічних і релігійних груп. Третій комітет ГА ООН засуджує нав’язування російського громадянства, проведення незаконних виборчих кампаній і голосувань, зміну демографічного складу населення Криму і придушення національної ідентичності.

Засуджується незаконне встановлення російської юрисдикції та адміністрації в Криму, окремо наголошується, що органи та посадові особи Російської Федерації, створені в тимчасово окупованому Криму, є незаконними, і їх слід називати виключно «окупаційними органами Російської Федерації».

Окрім того, Комітет підтвердив свою глибоку занепокоєність тим, що окупаційна держава продовжує відмовляти в доступі до Криму моніторинговим місіям ММПЛУ та СММ ОБСЄ, попри наявність в них мандату, який охоплює всю територію України в її міжнародно визнаних кордонах.

Зазначається, що Комітет занепокоєний неадекватними умовами утримання в установах виконання покарань; примусом мешканців окупованого Криму присягати на вірність окупаційній державі; проведенням органами РФ обшуків та рейдів; обмеженнями, з якими стикаються українці, включаючи кримських татар, у здійсненні своїх економічних, соціальних та культурних прав, неможливість зберігати свою ідентичність та культуру й освіту українською та кримськотатарською мовами.

Також Комітет знепокоєний руйнівною діяльністю окупаційної держави, що супроводжуються експропріацією земель, знесенням будинків, виснаженням природних та сільськогосподарських ресурсів, що має негативний вплив і сприяє зміні економічної та демографічної структури Криму.

Співавторами резолюції виступили Україна, Грузія, Німеччина, США, Велика Британія, Франція, Латвія, Литва, Естонія та інші країни-партнерів України. Резолюцію підтримали 63 країни.

Читайте нас у Facebook
У НАТО оцінили прогрес України у реформуванні системи оборонних закупівель

У НАТО оцінили прогрес України у реформуванні системи оборонних закупівель

Україні вдалося провести низку важливих змін у системі оборонних закупівель, які, зокрема, допомогли і в забезпеченні військ під час російської агресії.

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Служба безпеки України затримала ще одного російського інформатора рф, який наводив ворожі ракети і дрони на Дніпро.

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

Речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував тривале перебування в повітряному просторі України ворожих ударних БПЛА типу Shahed-131/136.

Президент Литви: Ціна недостатньої військової підтримки України — втрачені життя та відкладена перемога

Президент Литви: Ціна недостатньої військової підтримки України — втрачені життя та відкладена перемога

Ціною недостатньої військової підтримки України є втрата українських життів, подальші руйнування та відкладена перемога України.

росіяни обстріляли 13 українських областей

росіяни обстріляли 13 українських областей

За добу були атаковані 96 населених пунктів та 181 об'єкт інфраструктури.

Кирило Буданов розповів про сподівання путіна на Дональда Трампа

Кирило Буданов розповів про сподівання путіна на Дональда Трампа

Начальник Головного управління розвідки Міністерства Оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов вважає, що кремль розраховує отримати для себе позитивний результат у разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кравець

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Вінниця

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Старший водій-гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Номер обслуги ЗУ 23-2

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Гранатометник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 25000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО