Про особливості 14-денного періоду адаптації бійців у бойових частинах після проходження БЗВП та фахової підготовки АрміяInform розповів начальник групи інструкторів 127-ї окремої важкої механізованої бригади сержант…
Харчування воїнів — запорука не лише міцного здоров’я, а й ефективного вирішення поставлених завдань. Важливо не лише вміти нагодувати бійців у пунктах постійної дислокації, а також уміти готувати в польових умовах.
А ці умови вносять свої корективи…
Розташування одного з підрозділів на Луганщині. Відсутність бруду та сміття на подвір’ї неабияк тішить. Спускаємось у підвал із «арсеналом» провіанту. На сходах стоять 6-літрові банки, у яких військові зберігають кілька видів круп. Пояснюють: у такий спосіб вони захищають їх від гризунів. Сітки з капустою, морквою, цибулею, буряком, картоплею охайно стоять у ящиках і розділені між собою.
На полицях посортовані банки із домашніми закрутками. Великі пляшки з олією сховані в ніші стіни підземної комори, поруч – упаковка з кетчупом, майонезом. У куті – ємності з питною водою. На кухні жодної краплини безладу чи сміття. Все приладдя на своїх місцях.
На полиці – безліч приправ, аби страви мали довершений смак. Невдовзі обід, а тому кухар «ворожить» над буржуйкою. Його помічник нарізає салат зі свіжих овочів… Ще мить – і аромат свіжоприготовлених страв покличе підрозділ за стіл.
Пригадується літо 2014 року. Базовий табір 3-го батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля» облаштували серед голого поля. За лічені тижні з’явилися бліндажі, комунікації, електрика. Воїни проклали труби для водогону, викопали льох.
Побудували кухню та їдальню. На вході два оголошення: витяг з розпорядку дня щодо приймання їжі і прохання прибирати за собою. Щодня кухарі дивували новими наїдками, аби не було звикання. У великих армійських термосах – гарячі чай та кава, поруч з якими – цукор, згущенка й солодощі.
Серпень 2014 року. Бойовий виїзд у район Луганська. Неподалік міста наші військовослужбовці потрапляють під мінометний обстріл. Коли вибухи вщухають, одразу ж готують чай.
Листопад 2017-го. Військовослужбовці одного з оперативно-тактичних угруповань активно готуються до зими. Вони утеплюють не лише бліндажі, а й підсилюють перекриття польових кухонь і їдалень. Це приміщення для приймання їжі на 18 осіб збудували під метровим шаром землі та двома накатами колод. Одна витяжка розміщена в кухні, друга – в їдальні. Тут є і телевізор, який допомагає стежити за новинами.
Фото – з особистого архіву автора
@armyinformcomua
Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив про ситуацію на Покровському напрямку.
Міністерство закордонних справ України заперечило існування листа, в якому Київ нібито закликав бойкотувати пропозиції представників партій «Рух 5 Зірок» та Forza Italia».
Через атаку безпілотниками у Павлограді загинув 55-річний чоловік. Поранення протягом дня отримали три людини.
Розвідувально-ударні групи БПЛА прикордонної бригади «Гарт» (1-й прикордонний загін) продовжують виявляти та знищувати ворожі цілі на Південно-Слобожанському напрямку.
Президент України Володимир Зеленський повідомив про виконання попередніх домовленностей з ФРГ щодо посилення української протиповітряної оборони, та анонсував подальшу роботу у цьому напрямку.
Загалом від початку доби відбулося 95 бойових зіткнень, з них більше третини на Покровському напрямку.
від 25000 до 125000 грн
Одеса, Одеська область
від 20000 до 100000 грн
Дніпро
Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)
Про особливості 14-денного періоду адаптації бійців у бойових частинах після проходження БЗВП та фахової підготовки АрміяInform розповів начальник групи інструкторів 127-ї окремої важкої механізованої бригади сержант…