ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Rapid Trident 2020»: професія marksman

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Вересня 2020, 11:38
????????????????????????????????????

Цього року до міжнародних військових навчань Rapid Trident 2020 залучається чимала кількість представників силових структур України. Переважна їх частина  – це спеціальні та штурмові підрозділи,  у складі яких є бійці з новою для українського війська спеціальністю marksman. Про це повідомляє АрміяInform.

У арміях країн НАТО marksman – це піхотний снайпер.  Тобто фахівець з високоточної стрільби на ближні та середні дистанції. На відміну від снайпера, він працює завжди у складі підрозділу і є універсальним бійцем  із ліквідації цілей в інтересах виконання завдань підрозділом.

У рамках навчання «Репід Трайдент» українські стрільці-«марксмени» займаються у своїх підрозділах, тренуються у групах і відпрацьовують до автоматизму снайперські та контртидиверсійні дії.

 

– Загалом в Україні налічується близько двох сотень «марксменів». Їх готували для Збройних Сил України, а також для інших підрозділів сил оборони держави, – зазначив військовий інструктор із бойової підготовки з позивним «Ярий». – Цього року більшість з них зустрілися на військовому полігоні у межах українсько-американських військових навчань Rapid Trident 2020. Гадаю, що у багатьох високоточних стрільців буде чудова нагода скоординувати свої дії під час тренувань, поділитись між собою досвідом, а головне – перейняти передові іноземні методики щодо влучної стрільби.

Перші тренування вже відбулись з військовими Збройних Сил та Державної прикордонної служби України, де відпрацювали злагодження дій під час затримання об’єкта, що рухається у транспортному засобі.

Попереду в піхотних снайперів багато навчально-тренувальних завдань у взаємодії з іноземними підрозділами та під наглядом військових інструкторів країн НАТО. Українські армійці, зокрема «марксмени», займуть оборону на певній ділянці полігона після відбиття атаки підрозділу OPFOR і перейдуть до контрнаступу.

І, звичайно ж, не обійдеться без снайперських  двобоїв.

Нагадаємо, що в Україні вперше ініціатива з впровадження стрільців-marksman розпочалася у 2014 році, під час активних бойових дій на Сході України. Тоді добровольці серед учасників бойових дій почали активно приділяти увагу піхотним снайперам, які повинні абсолютно точно вести вогонь у складі підрозділу, а не окремо, як снайперська пара чи група. На сьогодні завдання та навички стрільців значно розширились. Їх арсенал також збільшився. І українські «марксмени» мають не лише старі радянські гвинтівки СВД, але й новітні українські «Зброяр Z-10».  Ці стрільці стали універсальними бійцями з розширеними можливостями для виконання бойових задань.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водолаз-сапер

від 17000 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО

Номер обслуги

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Оператор БпАК

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ