ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Механізований батальйон в обороні знищив два десантно-штурмових батальйони противника

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Вересня 2020, 9:38
????????????????????????????????????

Діючи в обороні, механізований батальйон за підтримки танків знищив два десантно-штурмових батальйони ймовірного противника, переправив одну з рот через річку та приховано провів ротацію підрозділів у нічних умовах. За ходом навчань окремої механізованої бригади на Миколаївщині спостерігали міжнародні партнери – військовослужбовці Збройних сил США, Канади та Великої Британії. Вони оцінювали дії українських колег, що керували військами за допомогою автоматизованих систем управління та алгоритмів, які застосовуються арміями країн-членів НАТО.

– За легендою навчань, бригада виконала подальше завдання, відновила положення по Державному кордону та перейшла до оборони. Противник намагався вести контратаку з метою відтиснення наших підрозділів від держкордону. Під час етапу бойової стрільби силами двох рот механізованого батальйону, посилених танками, контратаку було відбито, – розповідає керівник бригадного тактичного навчання з бойовою стрільбою – командувач військ Оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний.

За його словами, радіокероване мішеневе поле було створене з розрахунку цілей на два десантно-штурмових батальйони вірогідного противника. Аналіз результатів стрільби підрозділів засвідчив, що вогонь БМП, танків та піхотинців був ефективним та нищівним для противника. Після відбиття атаки одна з механізованих рот здійснила подолання водної перешкоди за допомогою паромної переправи, яку організували придані інженерні підрозділи оперативного командування.

– Далі відбувся процес планування заміни підрозділів бригади на бойових позиціях. Безпосередньо з настанням темряви було проведено заняття для командирів батальйонів та наших іноземних партнерів щодо порядку організації і планування заміни підрозділів – які документи і рішення при цьому відпрацьовуються. При цьому на практиці, у темряві, було замінено одну механізовану роту на бойових позиціях, після чого інший підрозділ, який її замінив, провів етап бойової стрільби в обороні в нічних умовах. Це не тільки демонстрація спроможності, а й обмін досвідом з нашими іноземними партнерами, – зазначив Валерій Залужний.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер (військовий)

від 20000 до 20000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Технік автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Фельдшер

від 22000 до 52000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Оператор БПЛА ЗСУ

від 20500 до 130000 грн

Херсон, Херсонська область

Офіцер юридичної служби

від 25000 до 75000 грн

Ужгород

33 ОМБр