ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Де ти, сину, повертай до хати»

Life story Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Вересня 2020, 13:25

Ці  слова сповнені болю, відчаю і невимовної туги з’явилися на сторінці батька курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Олександра Клевеця, коли він дізнався, що обірвався політ його соколика. Хлопцеві було лише 19 років.

У родині Олександра небо завжди було пристрастю чоловіків, тому хлопець марив авіацією, мріяв підкорювати блакитну безодню.

У 2018-му Олександр Клевець закінчив 51-шу школу Херсона,  і хоча до навчального закладу він перевівся у 10 класі, вчителі згадують, що він одразу став своїм у колективі, адже мав добру вдачу.

– Саша завжди був серйозним хлопцем, не по роках дорослим. Завжди хотів літати, пов’язати своє життя з небом й захищати Україну, тому й обрав професію військового льотчика, – пригадує заступник директора з виховної роботи навчально-виховного комплексу № 51 Роман Синяков.

У стінах школи, яку закінчив Олександр, його вшанували хвилиною пам’яті, а у холі навчального закладу розмістили світлину випускника в омріяній формі. Там він усміхається. І лише чорна стрічку в кутку дає усвідомлення того, що небо, яке він так любив, назавжди забрало його до себе.

Зі сльозами на очах пригадує, як в останнє розмовляла зі своїм коханим Сашком Євгенія. Він зателефонував дівчині у п’ятницю 25-го о 14:25, і вони розмовляли більше пів години. Жартували, сміялись і планували, як проводитимуть час, коли зустрінуться.

– Я досі не вірю, що Сашка більше нема. До останнього сподівалась, що його ім’я не з’явиться у списках загиблих. Він мав жити, бо як ніхто умів любити життя. Мужній, гарний, справедливий – найкращий. Таким він назавжди залишиться для мене, – говорить Євгенія.

Олександр Клевець був не єдиною дитиною у сім’ї. У нього залишився молодший брат Артем, який хотів у майбутньому розділити мрії старшого брата і також стати пілотом.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Мережевий інженер

від 55000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Командир машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Стрілець – Військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290