ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чому все більше 18 та 19-річних харків’ян бажають піти на строкову службу?!

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Вересня 2020, 18:53

На Харківщині ще на етапі підготовки до проведення призовної кампанії «Осінь-2020» чимало юнаків віком 18 та 19 років виявили бажання добровільно піти на строкову військову службу. Які мотиви у молоді йти до війська, дізнавався кореспондент АрміяInform.   

– Військкомати в обов’язковому порядку призиватимуть на строкову лише осіб віком від 20 до 27 років, – пояснює начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступник військового комісара Харківського ОВК підполковник Олександр Томашевський.  – Ті ж, кому нині лише 18 чи 19 років, отримають відстрочку. Водночас вони мають право написати заяву на ім’я районної призовної комісії, де зазначити про своє бажання служити. Для прикладу, за підсумками кампанії «Весна-2020» понад 500 юнаків, яким на момент призову ще не було 20 років, добровільно стали солдатами.

За підсумками призовної кампанії «Весна-2020» понад 500 юнаків, яким на момент призову ще не було 20 років, добровільно стали солдатами

Переваги строкової служби

Серед основних мотивів, що спонукають 18 та 19-ріxних хлопців за власним бажанням йти до війська, в обласному військкоматі називають: бажання скоріше відслужити, щоб потім спокійно будувати життя, а також спробувати послужити спочатку строковиком, а потім – якщо сподобається в армії, то й підписати контракт.

За  законодавством перед чинними військовослужбовцями відкривається чимало перспектив. Приміром, можна через деякий час вступити до військового вишу і безкоштовно здобути вишу освіту та лейтенантське звання. 

– Далекоглядні батьки та мудрі новобранці добре розуміють, що досвід армійської служби допоможе міцніше стати на ноги, попрощатися з поганою кампанією, надасть можливість знайти престижну роботу чи продовжити захист України в іншій силовій структурі. До того ж строкова зарахується до загальної вислуги років чи трудового стажу, – уточнив підполковник Олександр Томашевський.

На початку призовної роботи

За словами військового комісара Харківського обласного військкомату полковника Юрія Калгушкіна, планується, що більше ніж тисяча юнаків регіону поповнять військо цієї осені.

Протягом поточного місяця призовників оглянуть лікарі, з ними попрацюють психологи, а також розглянуть наявні документи про відстрочку від призову. Тобто ретельно перевірять їх за різними питаннями і сформують попередні команди новобранців. А 1 жовтня запрацює обласний збірний пункт і там вже остаточно визначатимуть, кого саме з юнаків направлятимуть до війська.

Найближчими тижнями десятки тисяч юнаків віком від 18 до 27 років викличемо до райвійськкоматів для оновлення особових справ призовників

– На початку вересня стартувала осіння кампанія, – каже полковник Юрій Калгушкін. – Найближчими тижнями десятки тисяч юнаків віком від 18 до 27 років викличемо до райвійськкоматів для оновлення особових справ призовників. 

До речі, військкомати вже набули необхідного досвіду роботи під час карантинних обмежень. Тож, щодня викликають до себе лише невелику кількість юнаків.

– Першу команду юнаків  ми плануємо відправити у війська 6 жовтня. Прошу всіх призовників та їхніх батьків з відповідальністю віднестися до наших викликів і своєчасно прибути до РВК у визначений час. Зазначу, що у кожного громадянина є обов’язки перед країною і своїм народом. Армія загартує юнака, зміцнить силу духу, навчить долати труднощі, навчить захищати свою сім’ю та державу, – підсумував полковник Юрій Калгушкін.

Фото Дмитра Чалого

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Міноборони збільшує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони збільшує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник речової служби, офіцер

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Стрілець 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Водій, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Гранатометник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408