ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чому навчання ЗСУ «Об’єднані зусилля — 2020» викликали істерію в російських ЗМІ

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Вересня 2020, 17:39

Історія не раз доводила, що диктатори різних часів були забобонними і любили символізм. Так, і сучасний Кремль раз за разом хоче через різні дати та історичні події щось показати світу. Цього разу російські навчання «Кавказ-2020» розпочалися саме в Міжнародний день миру, натякаючи, що не бачити всім миру. Мабуть, у такий спосіб Росія намагається нівелювати все, що було зроблено у світі для досягнення миру. Адже вони не могли не знати про встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року День миру.

Брязкання зброєю стало чи не єдиною можливістю для РФ підвищити свою самооцінку та лякати сусідів. Мовляв, дивіться скільки в нас військ під вашими кордонами. Хтось, звичайно, може сказати, що Україна також у ці дні проводить командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля – 2020». Стратегічні навчання ЗСУ – це насамперед відповідь України на агресивні плани Росії, на навчання «Кавказ-2020», які було оголошено міноборони РФ задовго до запланованих українських маневрів.

Слід відзначити, що в російських ЗМІ з початком навчань «Об’єднані зусилля — 2020» зчинилася справжня істерика. Телепередачі різних форматів присвячують військовим навчанням в Україні. Телеведучі, «експерти» та «журналісти» без упину транслюють меседжі про те, що американці вже на їхньому кордоні зі стратегічними бомбардувальниками, які здатні нести ядерне озброєння.

Водночас акценти росіяни зміщують не на проведення навчань, а на те, що незабаром США почне бомбити Севастополь, а Україна стала для НАТО «заднім двором» важкого озброєння та авіації. Чомусь кремлівські маріонетки забувають, хто анексував Крим та розв’язав війну на Донбасі. Проте саме українців вони вважають зрадниками, які захотіли в ЄС та до НАТО, розірвавши відносити з «братами» та «рускім міром».

Слід додати, що фактично в кожній російській політичній телепередачі тепер часто звучить фраза «что нам дєлать?». Відповіді, звичайно, різні. Але деякі російські політики та «експерти» з теплих крісел вже почали говорити, що потрібно відкрито та з усіх напрямків напасти на Україну та Київ зокрема. Так би мовити – на випередження, доки НАТО не вдарило по Москві.

Пригадуючи події 2008 року в Грузії, там також часто казали про удар на випередження, план якого давно був готовим. Чим це завершилося для грузинів увесь світ добре знає. Були навіть сюжети на центральних телеканалах про події в акваторії Чорного моря, коли пропагандисти, намагаючись виправдати злочинні дії військового флоту, змоделювали цілий бойовик про те, що якщо б малий ракетний корабель «Міраж» не знищив один і не підбив другий грузинські катери, то ті б потопили десантний корабель росіян.

До того ж більша частина розповідей акцентувалися на пострілах по російських човнах з катерів, йшлося про купу загиблих моряків та десантників та інші страхіття. І лише після цього пропагандисти відзначають, що так могло б статися, якби не «руская смєкалочка» і завдавання ракетних ударів по грузинських кораблях.

Звичайно, були й інші брехливі сюжети про різні події під час війни в Грузії. Фактично те саме Останкінська телевежа й продовжує транслювати нині, але вже про Україну та НАТО. Тобто росіяни вже звикли видавати фальш за правду, іншими словами, свої агресивні плани на нібито захист від зовнішніх ворогів.

Ба більше, експерти відзначають, що відповідно до Віденського документа в редакції VDOC11, проведення навчань «Кавказ-2020» є порушенням міжнародної угоди. Адже росіяни декларують про залучення на навчання 80 тисяч осіб,  а документом дозволено не більше 12 тисяч. Слід додати, що Віденський документ є міжнародною угодою держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка призначена для реалізації заходів довіри і безпеки в регіоні. Крім того, серед країн, які входять до ОСБЄ є й Росія, яка постійно ігнорує міжнародне право та документи, які вона сама підписала.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Конотоп

Старобільський РТЦК та СП

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Військовий перекладач з англійської

від 25000 до 55000 грн

Житомир

Військова частина А1262

Командир міномета, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій | Військова частина А0528

від 22000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Пиляр, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039