ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Полтавщині учасникам бойових дій у повному обсязі відновлено пільги щодо користування муніципальним транспортом

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Серпня 2020, 15:04

Пандемія коронавірусу в Україні, окрім впливу на економічну ситуацію, каталізувала і настрої громадян у площині забезпечення соціальними пільгами та гарантіями. Зокрема, однією з актуальних тем стало обмеження на час карантину права пільгового проїзду учасникам бойових дій.

На Полтавщині для близько 10 тисяч ветеранів війни на Сході днями градус соціальної напруги значно спав. Рішенням виконкому Полтавської міськради безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян відновлено в повному обсязі.

– Право на пільгові перевезення в міському пасажирському транспорті – одне з невід’ємних і безумовних прав, наданих державою. Тому навіть за умов карантину міська влада лише частково обмежила безкоштовний проїзд ветеранів. Пільга «працювала» з 11-ї до 15-ї години щодня, – розповів секретар Полтавської міськради Олександр Шамота.

За словами посадовця, відповідно до Постанови Кабміну від 22 липня 2020 року № 641 Полтава включена до регіону, де зелений рівень епідемічної небезпеки, тому пільгові перевезення вирішено повернути до стандартного докарантинного режиму.

– Окрім того, у рази зросте муніципальна складова транспортного обслуговування учасників АТО/ООС. Ближчим часом місто отримає 40 нових тролейбусів, адаптованих до бездротової їзди. А це значно покращить транспорту розв’язку з віддаленими районами міста й зніме проблеми з тими приватними перевізниками, які не бажають обслуговувати ветеранів безкоштовно, – повідомив Олександр Шамота.

До слова, транспортне обслуговування пільговиків у Полтаві здійснюють комунальне підприємство «Полтаваелектроавтотранс» і понад 20 приватних перевізників. Та лише близько чверті із загалу приватників зголосились обслуговувати учасників бойових дій безкоштовно.

Слід додати, що право пільгового проїзду для учасників бойових дій на приміському та міжобласному автотранспорті на Полтавщині залишилось без змін. За наявності квоти на вільне місце ветеран отримує квиток безкоштовно. В іншому випадку він купує іменний квиток за номером посвідчення, який у зручний для нього час потім надає в районне відділення соцзахисту. Згідно з положеннями обласної програми, вартість квитка повертають громадянину впродовж місяця.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Лікар, військовослужбовець

від 28000 до 78000 грн

Болград, Одеська область

Лікар-невропатолог (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Стрілець/чиня-снайпер/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Водій-механік, контрактна служба

від 22000 до 550000 грн

Черкаси, Черкаська область