ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Коли високі бали ЗНО можуть не спрацювати

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Серпня 2020, 15:18

Як уже повідомляла АрміяInform, у перший день вступної кампанії до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного прийшло близько 400 абітурієнтів, щоб здати потрібні документи та пройти обов’язковий медогляд, психологічний відбір і скласти іспит з фізичної підготовки. Чималі черги з охочих навчатися саме в цьому видовому виші були не тільки в перший офіційний день, 1 серпня, а й упродовж неділі та понеділка. Кількість тих, хто хоче обрати професію захисника Батьківщини, невпинно зростає. І це тішить!

Іспит з фізпідготовки вже відсіяв близько 30 % абітурієнтів. Здебільшого — дівчат

Утім, уже перші іспити, зокрема обов’язковий для всіх категорій абітурієнтів з фізпідготовки, продемонстрував, що далеко не всі можуть одягнути курсантський однострій і в майбутньому стати оборонцями рідної землі.

За словами начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки та спорту – начальника фізичної підготовки Національної академії сухопутних військ полковника Сергія Романчука, за перших два дні роботи комісії з прийому абітурієнтів до Національної академії та Військового коледжу сержантського складу іспит з фізпідготовки склали близько 500 потенційних курсантів.

— З них — до 200 дівчат і близько 300 хлопців. Для всіх абітурієнтів випробування складаються з трьох вправ: перша — біг на 100 метрів; друга — підтягування на перекладині для хлопців, для дівчат — комплексна силова вправа; третя вправа на витривалість — для хлопців крос на 3 кілометри, для дівчат — 1 кілометр. До слова, найважче всім дається саме вправа на витривалість. Багато абітурієнтів не вкладаються у той мінімальний час, який потрібен для виконання нормативу, — додав полковник Сергій Романчук.

Загалом іспит з фізпідготовки вже відсіяв близько 30 % абітурієнтів, які складали цей екзамен. Здебільшого — дівчат.

— Більшість з них навіть не знали умов виконання тієї чи іншої вправи. Тобто вони просто не готувалися до екзамену. А цю дисципліну не зазубриш за день або вивчиш за тиждень чи місяць. Репетитор тут не допоможе! Халява не пройде! Реально треба пів року – рік цілеспрямовано готуватися до складання іспиту з фізичної підготовки. До речі, начальник Національної академії генерал-лейтенант Павло Ткачук особливо наголошував на об’єктивному оцінюванні рівня фізичної підготовленості у майбутніх курсантів, бо військовик не може бути слабким чи невитривалим! — наголосив полковник Сергій Романчук.

Найкраще підготовлені з фізо — випускники спеціалізованих ліцеїв

Тож ті абітурієнти, які розраховували лише на високі бали ЗНО й не готувалися фізично, переоцінили свої спортивні можливості. До речі, за словами начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки та спорту Національної академії, найкраще в цьому іспиті показали себе випускники військових ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, за ними йдуть випускники шкіл і тільки після — військовослужбовці.

Філософія керівництва навчального закладу полягає у тім, що завтрашні вихованці Національної академії сухопутних військ, а в перспективі командири-лідери ЗС України, мають бути ерудованими, інтелігентними, цілеспрямованими й відповідальними. Тож базова фізична підготовка та прагнення до її вдосконалення багато говорить про ці якості в нинішніх абітурієнтів.

Фото автора та пресслужби Національної академії

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

російські окупанти вдень 18 квітня атакували Дніпропетровщину.

МОУ відкрило тринадцятий рекрутинговий центр

МОУ відкрило тринадцятий рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Про це повідомив заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер під час зустрічі із директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

Німеччина затримала двох російських агентів німецько-російського походження, які готували диверсійні атаки проти військової інфраструктури, щоб підірвати підтримку України.

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Човен ворога було знайдено і знищено за допомогою скидання боєприпасу з дрона на півдні України.

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

Україна у співпраці із західними партнерами створить мережу реабілітаційних центрів для поранених.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець – снайпер 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій (польова лазня)

від 25000 до 30000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стаpший стpілець, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Начальник служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 30000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Командир відділення військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна бригада