ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як відбувається Всеукраїнська гра «Сокіл» («Джура») в умовах карантину

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Серпня 2020, 18:16

В Україні триває онлайн-огляд таборувань роїв і куренів Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»), який завершиться 25 серпня, одразу після Дня Незалежності України. Про це АрміяInform повідомили в Українському державному центрі національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Там зазначили, що через запроваджені карантинні обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, жоден з етапів змагань гри не проводитимуть. Винятком став хіба що інтелектуальний конкурс «Відун», котрий провели серед школярів наприкінці травня в режимі онлайн. Проте, як кажуть у самому центрі, діти не припиняють дорослішати під час карантину. А отже, не повинен зупинятися і процес виховання.

– Цьогоріч ні районні, ні обласні, тим паче всеукраїнський, етапи змагань ми не проводимо, – говорить методист відділу національно-патріотичного виховання дітей та молоді Українського державного центру Тетяна Марченко. – Втім, на базі підрозділів центру по всій Україні працюють гуртки військово-патріотичного спрямування, які сформували свої рої юних джур. Тож цього року акцент зроблено саме на них.

Організатори запевняють, що гуртки працюють з дотриманням усіх протиепідеміологічних вимог. До того ж керівники гуртків проводять таборування роїв і куренів на природі. Обирається місцевість, віддалена від людей та цивілізації. Як приклад наводять місце таборування вихованців Миколаївського гуртка «Захисник України» та рою «Степові соколи». Свій табір вони розташували на Кінбурні. Це місце вибране невипадково. Кінбурнська коса (Очаківський район) омивається з півночі Дніпровсько-Бузьким лиманом, із заходу – Чорним морем, з півдня – Ягорлицькою затокою.

Протягом тижня з молоддю працювали досвідчені інструктори – ветерани АТО, які протягом 3–5-х хвиль мобілізації у складі 79-ї десантно-штурмової бригади воювали в Донецькому аеропорту, Пісках, Водяному, Опитному. Це командир десантного взводу Сергій Гуссіді та начальник розвідки батальйонно-тактичної групи Володимир Мінаков.

Юні патріоти навчались та відпрацьовували навички стрільби за допомогою системи Лазертаг, удосконалювали свої знання та вміння з надання першої долікарської допомоги, тактичної підготовки, радіообміну, орієнтування в умовах обмеженої видимості та взаємодії в групі, снайперської підготовки, вчились виживати в екстремальних умовах.

Військово-спеціальні вишколи поєднували з вивченням історії рідного краю. Зокрема, голова Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк провів лекційне заняття, присвячене розвінчанню імперських міфів стосовно Південної України. Крім того, було організовано низку екскурсій, під час яких вихованці мали змогу ознайомились з історією півострова Кінбурн, його флорою та фауною.

– Свої рої юних джур на військово-патріотичні збори ми вивезли подалі від людей, – розповідає директорка Миколаївського обласного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Тетяна Андрійчук. – Таборування відбувалося в рамках програми гри «Сокіл» («Джура»). Тобто команди відпрацювали дисципліни, за якими змагатимуться на етапах гри наступного року. Це зроблено для того, щоб не втрачалась зацікавленість дітей до гри, зберігались здобуті навички, бойовий дух. У нас є талановиті педагоги, інструктори, які пройшли АТО/ООС. Тому ми робимо все, щоб зберегти потенціал педагогів та учнів. Адже українську державу мають будувати, оберігати і захищати національно свідомі, віддані Батьківщині патріоти.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

Сухопутні війська Збройних Сил України вранці 19 квітня 2024 року опублікували відео падіння літака Ту-22М3 в ставропольському краї росії.

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Війська росії упродовж доби, 18 квітня, з різних видів озброєння обстріляли 16 населених пунктів Херсонської області. Через російську агресію постраждало троє осіб.

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морі станом на ранок п’ятниці на бойовому чергуванні відсутні російські кораблі.

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер-електромеханік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Лікар-терапевт

Київ

Військова частина А7039

Офіцер відділення ВСП

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Спеціаліст холодильного обладнання, апаратник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область