ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як морпіхи ділянку узбережжя “захоплювали” і “брали” висоту

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Липня 2020, 15:49

Упродовж 5 днів зведений взвод морської піхоти 88-го окремого батальйону морської піхоти в межах збору-походу кораблів, катерів та суден ВМС виконував завдання з висадки морського десанту, охорони та оборони корабля від диверсійних дій. А на завершення, взяв участь у проходженні військових кораблів з виконанням показових елементів тактичних навчань під час святкування Дня ВМС ЗС України.

– Перший елемент навчань, який відпрацювали – це десантування морським і повітряним способом з подальшим взяттям під контроль ділянки узбережжя, – розповідає командир взводу морської піхоти лейтенант Ярослав Крикливий. – Спочатку ми висадилися з вертольотів та захопили визначену в завданні висоту. Далі почалась висадка вже морського десанту, тобто мого взводу. Під прикриттям бойових катерів «Гюрза-М» ми закріпилися на висоті, зайняли кругову оборону й забезпечили охорону та оборону місцевості.

Варто зазначити, що під час висадки морського десанту кожне відділення відпрацювало завдання індивідуально під командуванням сержантів. І командир взводу, який спостерігав за вмілими й чіткими діями підлеглих, не міг не відмітити, що нинішні сержанти – справжні лідери, готові приймати виклики й нести відповідальність.

Наступним елементом навчань для морських піхотинців, після повернення на малий розвідувальний корабель «Переяслав» і переходу морем до Одеси, стала охорона та оборона судна від диверсійних дій умовного противника. Бійці відпрацювали відбиття нападів на корабель як вдень, так і вночі. А також чергували разом із екіпажем корабля.

До слова, для лейтенанта Ярослава Крикливого, який лише торік закінчив Національну академію сухопутних військ, це навчання стало своєрідним бойовим хрещенням.

– Під час навчання в Академії не мали змоги практично відпрацювати висадку морського десанту. Тож нині вперше закріплював теорію на практиці. І це колосальний досвід. Гадаю, не лише для мене. Загалом, це перші такі масштабні навчання для нашого батальйону, коли охорону та оборону економічної зони України в морі відпрацювали в повній взаємодії надводні сили, морська авіація та морська піхота, – говорить лейтенант Ярослав Крикливий.

І морпіхи впоралися з усіма завданнями на високому рівні, здобувши навички спільних дій відповідно до натовських стандартів.

Фото: Служба зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Стpілець-зенітник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення (621 ОНБ)

від 21000 до 21000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Лікар медичного пункту

від 27800 до 30270 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Такелажник в артилерійський підрозділ

від 20150 до 50150 грн

Луцьк, Волинська область