ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Офісі Президента обговорили актуальні питання стосовно зниклих безвісти та полонених

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Липня 2020, 19:09

В Офісі Президента України, після тривалої перерви, спричиненої посиленими карантинними заходами у зв’язку з епідемією COVID-19, відбулося організаційне засідання робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників (полонених).

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

На засіданні були присутні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України Сергій Куніцин, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, родичі полонених та зниклих безвісти, звільнені з полону представники кримськотатарського народу, а також представники громадських організацій.

Учасники засідання обговорили, зокрема, питання створення при уряді постійної Комісії з розшуку зниклих безвісти. За словами координатора робочої групи Миколи Колесника, це дасть можливість сформувати реєстр зниклих безвісти за категоріями та вирішить питання діяльності пошукових груп. На засіданні цієї Комісії мають бути присутні родичі зниклих безвісти.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова зазначила, що на засіданні урядового комітету під головуванням віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова погоджено постанову уряду про створення та склад Комісії. Людмила Денісова зазначила, що відповідне рішення можуть ухвалити найближчим часом.

Також вона наголосила на вирішенні питання функціонування секретаріату Комісії.

На засіданні було обговорено й  законопроєкт «Про соціальний і правовий захист осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України». Цей документ, зокрема, врегулює питання виплат особам, які звільнені з полону.

Михайло Подоляк зазначив, що пропозиції до законопроєкту треба опрацювати за участю представників профільних міністерств і комітетів Верховної Ради.

Микола Колесник звернув увагу на важливість покращення комунікації між представниками місцевої влади та родинами зниклих безвісти й полонених.

Сергій Куніцин поінформував учасників засідання про Указ Президента, яким створено Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

«Ми готові співпрацювати з вами, з урядом, з омбудсменом. Готові допомагати вам по всіх напрямках і співпрацювати, допомагати у проєктах законів», – сказав Сергій Куніцин, звертаючись до родичів полонених та зниклих безвісти.

Він повідомив, що Президент під час робочих поїздок до регіонів України проводить зустрічі з представниками Консультативної ради.

Сергій Куніцин запропонував створити при обласних та районних державних адміністраціях консультативні ради у справах ветеранів війни за участю родичів полонених та зниклих безвісти.

Учасники засідання домовилися проводити зустрічі раз на два тижні з запрошенням представників уряду і парламенту. На кожному засіданні розглядатимуть актуальну тему, яка стосується діяльності робочої групи.

 

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 20000 до 20000 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Начальник служби охорони державної таємниці

від 25000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Військовий капелан, військовослужбовець

від 30000 до 35000 грн

Миколаїв

Військова частина А1688

Водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО