ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«…Хлопці, будь ласка, не залишайте нас на поталу терористам! Ви ж знаєте, що тут відбувалось»

Історія Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Липня 2020, 18:14

Спогади військового журналіста після визволення Слов’янська, 2014 рік

Шість років тому, 5 липня 2014 року, визволено від російської окупації Слов’янськ і Краматорськ. Невдовзі в цих містах почалося мирне життя. Люди поступово оговтувалися після страхіть «руського миру», а українські військові, попри необхідність виконання важливих бойових завдань, всебічно підтримували місцевих мешканців. Згодом офіцери цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України взяли на себе відповідальність за опіку над людьми, які мешкали в постраждалих від бойовиків районах.

Незабаром після звільнення Слов’янська я перебував у районі проведення АТО у складі однієї із груп «сіміків». Ми надавали допомогу цивільним постраждалих населених пунктів півночі Донеччини. У моїй пам’яті закарбувалися обличчя хворих діточок, сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони, як ніхто інший, потребували нашої опіки. Заради допомоги цим дітям ми щодня зустрічалися з волонтерами, меценатами, керівниками підприємств, установ, навчальних закладів, відвідували лікарні, школи-інтернати, дитбудинки, а потім доставляли їм усе, чого вони потребували. Особливо запам’ятався день, коли наші офіцери завітали в Миколаївську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат Донецької області. Офіцери прийшли не з порожніми руками й передали дітлахам харчові продукти, цукерки, печиво, санітарно-гігієнічні засоби. Вихованці закладу зі щирим дитячим захопленням і радістю зустріли наших військових.

– Дивися, це наші військові, захисники! У них на рукавах українські прапори, – радо щебетала малеча, яка на собі відчула страхіття війни.

Коли група цивільно-військового співробітництва вже завершила свою місію в школі-інтернаті, до нас підійшла літня жінка.

«Хлопці, будь ласка, не залишайте нас на поталу терористам! Ви ж знаєте, що тут відбувалося… Ми відчуваємо, що нині надія тільки на вас, дорогі наші синочки! Ви – наші захисники!» – мовила жінка зі сльозами на очах і по-материнськи міцно обійняла кожного з військових.

На світлині офіцери групи координації цивільно-військового співробітництва ЗС України під час виконання завдань у Словянську. 2014 рік.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Дизеліст-електрик до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Оператор ПК, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546

Кулеметник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського