ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Призов 2020: у військкоматах занепокоєні здоров’ям молоді та очікують від парламентарів збільшення штрафів за ухилення від призову

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 3 Червня 2020, 15:26

На Харківщині триває призовна кампанія «Весна-2020». У зв’язку з епідеміологічною ситуацією в Україні цьогорічний призов на строкову службу був перенесений з квітня-червня на травень-липень. Однак, як запевняє командування Харківського обласного військового комісаріату, такі зміни в організації цьогорічної кампанії аж ніяк не вплинуть на якість відбору призовників.

Приміром, Лозівський об’єднаний міський військовий комісаріат, що на Харківщині, вже відібрав 80 відсотків осіб, із необхідних на призов у цьому сезоні. Офіцери військкомату передбачають, що кількість охочих служити та відібраних за станом здоров’я значно перевищуватиме план на відправку призовників до війська від міста.

– Так, у нас існують типові для всіх військкоматів проблеми, але ми їх поступово вирішуємо, – розповідає військовий комісар Лозівського об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Артем Требесов. – Найбільше занепокоєння викликає стан здоров’я призовників. Велика кількість молоді має хронічні захворювання, про які вони самі дізнаються лише під час проходження медичної комісії. Переважно це патологія зору та серцево-судинні проблеми. Загалом цього року близько 25 відсотків призовників були «списані» за станом здоров’я.

За словами офіцера, непоодинокими залишаються і випадки неявки до військкомату призовників. Адресний обхід офіцерів дає мало результатів. Часто громадяни навіть не відкривають двері своїх осель, коли з повістками приходять представники військкомату. Наразі до адміністративної відповідальності вже притягнуто 11 «ухилянтів».

Торік до суду було направлено 13 підозр за статтею 335 Кримінального кодексу України «Ухилення від призову на строкову службу». За рішенням суду вже 8 осіб отримали покарання у вигляді обмеження волі від 1 до 1,5 років умовно. Також у 2019 році 22 юнаки були притягнуті до адміністративної відповідальності.

– Нині штрафи за неявку до військкомату – символічні. Якщо призовник не з’явився до військкомату без поважних причин, його очікує штраф усього 85-119 гривень, а за повторне правопорушення – 255 гривень. Такі штрафи вже нікого не лякають, – зазначив підполковник Артем Требесов. – Впевнений, що законопроєкт про посилення відповідальності за неявку до військкомату та за ухилення від військової служби змінить нинішню ситуацію. Кількість «ухилянтів» неодмінно зменшиться.

– Юнакам та їхнім батькам немає чого боятися. Адже армія за останні роки дуже змінилася на краще. До району проведення операції Об’єднаних сил строковиків не відправляють. Перед військовослужбовцями відкривається чимало перспектив: стабільна робота, освіта тощо, – розповів офіцер.

За словами військового комісара, перші відправки призовників до військових частин заплановані на середину червня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

На фронті — 104 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

На фронті — 104 бойові зіткнення, на Авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Протягом минулої доби відбулося 104 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

«Напиши, щоб долучалися люди. Що наші сили не вічні. Щоб поважали військових»: репортаж АрміяInform зі стабпункту на фронті

«Напиши, щоб долучалися люди. Що наші сили не вічні. Щоб поважали військових»: репортаж АрміяInform зі стабпункту на фронті

Рік тому під час відпрацювання на навчаннях зв’язки «кейсевак — медевак — стабілізаційний пункт» у новій бригаді ми з побратимом прагнули показати, як це відбувалося на нашому досвіді.

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Додаткові 70 тисяч для військових. Хто та коли зможе отримати нову виплату

Кабінет Міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця.

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Україна задає тон у війні дронів: експерт розповів АрміяInform про сильні та слабкі сторони

Українські дрони мають перевагу над ворожими, зокрема, завдяки новаторським технологічним рішенням.

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 20000 до 20000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Лікар загальної практики

від 25000 до 55000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Механік

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

оператор радіорозвідки

від 25000 до 130000 грн

Полтава, Полтавська область

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення