ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Десантування здійснювалося в складних метеорологічних умовах та вночі, коли точка приземлення підсвічується тільки аварійним маяком

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 1 Червня 2020, 11:56

Льотчики морської авіації під час навчально-тренувальних польотів вдосконалювали навички з техніки пілотування. І хоча негода внесла свої корективи, екіпажі Мі-8 та Ан-26 здійснили вильоти й удень, і вночі. Підтверджуючи свій професійний рівень, авіатори відпрацювали ведення повітряної розвідки, пошук «особи, що зазнала лиха», а також десантування особового складу рятувально-пошукових десантних груп, які тренувались під час зборів.

– На фінальному етапі зборів із фахівцями та інструкторами пошуково-рятувальних і парашутно-десантних служб планувалось, що буде відпрацьовуватись десантування з великих висот, після чого особовий склад повинен був пролетіти під парашутом 15 км до вказаної цілі. Але через метеорологічні умови мусили вносити корективи та змінювати тренування, – розповідає начальник пошуково-рятувальної та парашутно-десантної служби ВМС ЗС України підполковник Анатолій Глиненко. – Коли дозвіл на польоти було отримано, вирішили здійснювати складні стрибки з літака Ан-26 у складних метеорологічних умовах та вночі, коли точка приземлення підсвічується тільки аварійним маяком. Це вимагає від особового складу як навченості, так і злагодженості дій.

Під час тритижневого збору учасники вдосконалили навички здійснення стрибків на різні майданчики, за різних погодних умов, зокрема й на водну поверхню. Особливу увагу приділяли відпрацюванню саме позаштатних ситуацій, які могли б виникнути під час повсякденної діяльності.

За словами інструкторів, підготовка спеціалістів РПДГ процес складний й довготривалий. Головне завдання таких підрозділів – це саме пошук, надання допомоги й порятунок тих, хто зазнав «лиха». У будь-який спосіб, на будь- якій території.

– Дуже рідко буває, що якась надзвичайна подія трапляється, коли світить сонечко, ідеальні погодні умови, – розповідає начальник РПДГ морської авіаційної бригади лейтенант Євген Дрьомін. – Зазвичай, це складна ситуація, коли дуже не просто дістатись до місця евакуації, й саме тоді завдання покладається на наші підрозділи.

За словами підполковника Анатолія Глиненка, після завершенню зборів особовий склад інших підрозділів та формувань зможе навчати свій особовий склад, роз’яснювати особливість проведення саме морських рятувальних операцій.

– І хоча майже всі фахівці дуже досвідчені, а колектив злагоджений, підготовку рятувальників потрібно проводити постійно, – підсумовує Анатолій Глиненко. – Також сьогодні у нас в колективі з’явились два нові «ювіляри» – виконали 100-й та 600-й стрибки відповідно.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомогу.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Автоелектрик

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Оператор БПЛА в ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Штаб-сержант 3 категорії у в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

Служба в ТрО Харківщини

від 20100 до 120000 грн

Степова, Харківська область

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО