ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як проходить випробування морем курсантів-четвертокурсників

Вишкіл
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Травня 2020, 17:17

У курсантів Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» триває переддипломна практика на кораблях і катерах національного флоту.

Четвертокурсники вдосконалюють свої знання, здобуті за роки навчання у військовому виші. Окрім підготовки за спеціальністю, вони також вивчають питання щодо організації бойової та повсякденної діяльності, вахтову службу, морально-психологічне забезпечення та методику фізичної підготовки особового складу. Про це повідомляє АрміяInform.

Варто зазначити, що для майбутніх флотських офіцерів це далеко не перша морська практика. Наприклад, Богдан Дорощук уже вшосте проходить випробуванням морем.

– Це моя шоста практика, чотири з них були за кордоном. Зокрема мені тричі доводилося побувати у Військово-морській академії Республіки Польща, також маю за плечима дальній похід у Мармурове море з візитом у порти Туреччини, Румунії та Болгарії. І, звісно, двічі доводилося походити практику в рідному Чорному морі, – розповідає Богдан.

Цього разу курсант Дорощук проходить практику на фрегаті «Гетьман Сагайдачний» на посаді командира зенітно-артилерійської батареї. Розслаблятися на борту корабля йому було ніколи. З перших днів, як і годиться, курсант працював на своєму місці відповідно до спеціальності. Оскільки фрегат має постійно бути в бойовій готовності, тут чи не щодня тестують артилерійське та протидиверсійне обладнання. Крім того, під час виходу в море майбутній офіцер разом з екіпажем флагмана проводив патрулювання району за визначеними координатами, а також мав змогу відпрацювати навчально-бойові стрільби. Такий напружений графік служби аж ніяк не лякає Богдана, хлопець впевнений, що після випуску він обов’язково служитиме саме на кораблі.

Мріє пов’язати своє життя з морем і корабельною службою курсант Микола Тарасов. Він також не вперше проходить практику на кораблі. На 2-му курсі брав участь у катерному поході із заходами в порти Туреччини, Болгарії, Румунії, а на 3-му – опановував посаду заступника командира корабля на одному з «Кентаврів». Цього разу йому випало проходити практику на військовому аварійно-рятувальному судні «Олександр Охрименко», який торік передали ВМС ЗС України, на посаді командира електронавігаційної групи.

– Одразу з перших днів практики ми здійснили вихід у море, під час якого несли вахту, проводили гідро- і метеоспостереження, визначали координати руху, набували необхідних навичок для орієнтування у морі тощо. На заняттях мали нагоду надавати свої особисті рекомендації командиру корабля, як, на наш погляд, можна краще зманеврувати чи прокласти курс для майбутнього безпечного плавання. Під час постановки корабля на якір нам дали можливість наносити на навігаційну карту відведені для якірної стоянки місця. Весь цей час працюємо, як і решта екіпажу, без жодних поблажок на те, що ми курсанти. І це правильно, адже кожен, хто вирішив пов’язати своє майбутнє з флотом, мусить розуміти, що це не лише романтика морських походів, а й щоденна рутинна служба, – ділиться враженнями курсант Микола Тарасов.

Важливість військового стажування полягає й у тому, що курсанти мають змогу ознайомитися з функціональними обов’язками, порядком ведення документації та відпрацювати певний перелік заходів, які передбачені відповідно до майбутніх офіцерських посад за спеціальністю. Все це незабаром стане їм у пригоді, адже після завершення на них чекають державні іспити та захист дипломних робіт.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Олександр Яковець призначений головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець призначений головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть громадяни, які отримали повістку, звертатися до рекрутингового центру, де триває набір громадян на службу в Сили оборони України.

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського гру, який шпигував за артилерією ЗСУ на Миколаївщині.

У ЗСУ розповіли про найгарячіші точки біля Часового Яру

У ЗСУ розповіли про найгарячіші точки біля Часового Яру

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію біля міста Часів Яр Донецької області на Бахмутському напрямку.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер відділення

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Водій (кат. B, C, D), військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Розвідник

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Санітарний інструктор 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Стрілець-зенітник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Медсестра/медбрат

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"