ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чим обумовлено рішення щодо скорочення терміну ротації українського контингенту в ЛИТПОЛУКР бригаді?

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Травня 2020, 10:35

У соцмережах та на окремих вітчизняних ресурсах на початку весни цього року вже обговорювалось рішення щодо скорочення терміну ротації українського контингенту в спільній литовсько-польсько-українській бригаді імені Великого гетьмана Костянтина Острозького – з трьох років до двох. Нині цю тему певні зацікавлені особи знову порушують. Кореспондент  АрміяInform звернувся за коментарем із цього питання до компетентних осіб Генерального штабу Збройних Сил України.

Нашому кореспондентові повідомили, що станом на сьогодні 18 офіцерів ЗСУ виконують завдання у складі командування ЛИТПОЛУКРБРИГ (м. Люблін, Республіка Польща). Посади керівного складу бригади, а саме: командира бригади, заступника командира та начальника штабу, закріплені на ротаційній основі між державами-партнерами (Литовською Республікою, Республікою Польща та Україною). Нині обов’язки командира бригади виконує представник Збройних Сил України полковник Дмитро Братішко.

На наше запитання − чим обумовлено рішення щодо скорочення терміну ротації українського контингенту в ЛИТПОЛУКР бригаді, у Генеральному штабі ЗСУ відповіли наступне:

Рішення про скорочення терміну проходження служби в складі ЛИТПОЛУКРБРИГ було прийняте Міністром оборони України з метою надання можливості якомога більшій кількості українських офіцерів теоретично та практично опанувати штабні процедури та стандарти НАТО з питань планування, забезпечення та застосування військ для подальшого їхнього впровадження у практичну діяльність.Окремо необхідно зауважити, що всі розпорядження та рішення Міністра оборони України і Головнокомандувача Збройних Сил України обов’язкові для виконання всіма військовослужбовцями.

Так, відповідно до статті 6-ї Технічної угоди «Термін перебування на усіх посадах командування Бригади становить три роки». Але ротація українського персоналу – це національна прерогатива тільки України. Кожна країна одноосібно відповідає за свій контингент.

– Наші литовські та польські партнери на рівні своїх Генеральних штабів, Міністерств оборони позитивно сприйняли та підтримали нашу ініціативу під час чергового засідання Координаційної групи з питань діяльності Бригади та її командування, яке відбулося у грудні 2019 року, − ще раз наголосили в Генштабі.

Згадане рішення не поширюється на офіцерів Збройних Сил України, які будуть призначатися на посади командира, заступника командира та начальника штабу Бригади в зв’язку з тим, що вони закріплені за державами-партнерами на ротаційній основі раз на три роки, а саме: командир бригади – Польща, Україна (2018−2021 рр.), Литва; заступник командира бригади – Україна (2015−2018 рр.), Литва, Польща; начальник штабу бригади – Литва, Польща, Україна (2021−2024 рр.).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Володимир Зеленський заслухав 8 травня доповідь Міністра оборони Рустема Умєрова та звіт Головкома ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

У регіоні, спецслужби рф через спеціальні телеграм-канали впливають на свідомість молоді, яка виконує за винагороду відповідні завдання щодо дискредитації влади та зриву процесу мобілізації.

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Передача 20 позашляховиків від Уряду Німеччини для вибухотехнічних підрозділів Національної поліції України відбулася 8 травня.

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Володимир Зеленський провів 8 травня телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

В Київській області викрили наркоділків, які налагоджували розповсюдження особливо небезпечних наркотичних речовин серед місцевих жителів та військовослужбовців Сил оборони України.

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич підтвердила свою участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15–16 червня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник

від 21000 до 121000 грн

Кам'янське

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Водій, військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Начальник майстеpні (з ремонту озбpоєння та техніки), військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Автомеханік

від 25000 до 60000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бойовий медик морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Опеpатоp-топогеодезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ