ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Над удосконаленням законодавства у сфері захисту ветеранів працюватимуть Мінветеранів з профільним комітетом ВР

Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Квітня 2020, 11:05

Міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб провів зустріч з головою Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ Галиною Третьяковою та головою підкомітету з питань захисту прав ветеранів Анатолієм Остапенком, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

Сторони домовилися продовжити співпрацю робочих груп, до складу яких входять фахівці міністерства і профільного комітету, і спільно працювати над створенням законопроєкту «Про статус ветерана та членів сімей загиблих (померлих) захисників України та ветеранів». Цей закон має унормувати поняття «ветеран» та визначити його статус і категорії.

За словами міністра, питання з визначенням статусу ветеранів дуже важливе й невідкладне. Від нього залежить побудова механізму надання соціальної підтримки ветеранам і родинам загиблих воїнів.

Зі свого боку голова комітету Галина Третьякова повідомила, що сьогодні в процесі написання декілька законопроєктів щодо надання статусу ветеранам, які мають бути опрацьовані парламентсько-міністерською комісією й виведені в один якісний закон.

Наразі в Україні діє ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантій їхнього соціального захисту», згідно з яким ветеранами війни є особи, які брали участь у захисті Батьківщині чи в бойових діях на території інших держав. Водночас у тому ж законі є низка категорій ветеранів: учасники бойових дій, учасники війни, інваліди війни, члени сімей загиблих (померлих), ветерани військової служби, постраждалі під час Революції Гідності, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Також під час зустрічі домовилися об’єднати зусилля Комітету з новоствореною Робочою групою при Мінветеранів щодо запровадження пільгового ввезення транспортних засобів на митну територію України для ветеранів війни та почати напрацьовувати майбутній законопроєкт щодо пільгового розмитнення автомобілів для ветеранів.

Окремо обговорили необхідність проведення аудиту всіх нині чинних послуг для ветеранів, які в окремих випадках існують лише на папері.

Крім того, фахівці Мінветеранів будуть залучені до роботи над законопроєктом «Про деякі питання впровадження в Україні міжнародної кваліфікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я та Міжнародної кваліфікації функціонування обмеження життєдіяльності та здоров’я дітей і підлітків», яким передбачено ліквідацію в Україні медико-соціальної експертної комісії та впровадження нового мультидисциплінарного підходу з надання реабілітаційних послуг.

Мова йде про впровадження такої системи, яка супроводжуватиме особу, що отримала інвалідність від етапу надання статусу до повної реабілітації та адаптації в суспільстві.

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник служби захисту інформації в автоматизованих системах, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 25000 грн

Чернігів

105 прикордонний загін ДПСУ (м. Чернігів)

Кухар, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Навідник “ЗУ-23-2”

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ