ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Замість перлової каші – човлент

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Квітня 2020, 18:06

Що це за блюдо, вам можуть «смачно» розповісти курсанти ВІТІ. До речі, у їхньому меню чимало цікавинок, не лише за назвою, але й за виконанням та смаком.  Скажу більше, вже тривалий час меню у військовому інституті складається за участю представників курсантської спільноти. А приготування страв – під їхнім пильним оком.

Нову систему харчування у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут запровадили більше  ніж два роки тому. Тут все стало по-новому: інтер’єр їдальні, нове кухонне обладнання, а головне – якість продуктів і меню.  Так кажуть самі курсанти старшого курсу, які можуть порівняти кухню в інституті тоді й тепер.

Нещодавно тут запровадили практику проведення брифінгів за участю курсантів, офіцерів та представників продовольчої служби, під час яких курсанти оцінюють якість харчування та висловлюють свої уподобання і пропозиції щодо внесення змін до меню.

– При складанні меню, треба пам’ятати, добова норма калорій для курсанта не менше ніж 3500. Крім того, треба врахувати, що вартість харчування на одного курсанта на добу становить 70 гривень 56 копійок, – розповів заступник начальника тилу інституту підполковник Дмитро Коншин.

Головний кухар вишу старший сержант Наталія Строкіна розповіла, що найулюбленішою стравою багатьох курсантів є картопля фрі та сосиски з кетчупом, також вони віддають перевагу і реберцям по-техаські. Але постійно їм це готувати теж не можуть, адже раціон має бути різноманітним. Серед страв повинні бути і каші, овочеві рагу, риба, курятина, макаронні вироби. До речі, щодо останньої страви, то курсанти висловили бажання, щоб макаронів було менше і це вже враховано в меню.

Важливо, що два тижні тому на міні брифінгу курсантам пояснили, як складається меню на кожен день так, щоб страви не повторювалися і був вибір першого, другого та третього.  Окремо розповіли про вже обов’язкові страви та нововведення за новим каталогом. І тепер у виші працюють «курсантські екскурсії», під час яких майбутні зв’язківці можуть побачити процес приготування страв із середини і дати свою оцінку.

– Ми обов’язково враховуємо всі побажання наших курсантів, адже прагнемо, щоб страви були смачними та корисними, – розповіла пані Наталія. – наприклад, замість класичної перлової каші, яку завжди не любили, ми готуємо єврейську страву човлент із додаванням до крупи квасолі, часнику та кропу. Ця страва вже стала дуже популярною в закарпатській та гуцульській кухнях, подобається і нашим курсантам. За побажанням курсантів додали в меню більше манної каші, гречки та пшеничної каші. Загалом намагаємося експериментувати і шукати цікаві рецепти смачних і корисних страв у кухнях інших народів, звичайно і про національну не забуваємо.

Курсант другого курсу Артем Погорілий розповів, що дуже добре, що в меню з’явилося більше картоплі фрі, це його найулюбленіша страва. Загалом йому подобається, що на столі з’явилися круасани, стало більше соків, але хотів би, щоб частіше давали млинці з джемом.

А ось курсант третього курсу Олександра Савенок розповіла, що картоплю фрі й сосиски люблять не всі. Вона віддає перевагу сирній запіканці, яку найчастіше готують тут по четвергах. Загалом дівчина каже, що все дуже смачно і в цілому корисно. За її смаком, необхідно додати молочних страв та трошки більше салатів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
@armyinformcomua
Залізна бригада ліквідувала окупантів та їх дрони на Харківщині

Залізна бригада ліквідувала окупантів та їх дрони на Харківщині

Підрозділи БПЛА 3-ї окремої важкої механізованої Залізної бригади знищують загарбників поблизу села Мілове Харківської області.

Окупанти обстріляли Чернігівщину: постраждала людина, виникли пожежі

Окупанти обстріляли Чернігівщину: постраждала людина, виникли пожежі

У ніч на 2 листопада російська армія атакувала безпілотниками населені пункти Корюківського і Новгород-Сіверського районів.

Двоє дітей загинули від ворожого удару по Дніпропетровщині

Двоє дітей загинули від ворожого удару по Дніпропетровщині

Окупанти продовжують здійснювати терористичні дії проти мирного населення, у тому числі дітей.

Окупанти обстріляли Сумщину: є загиблий та поранені

Окупанти обстріляли Сумщину: є загиблий та поранені

Протягом доби, з ранку 1 листопада до ранку 2 листопада 2025 року, російські війська здійснили 61 обстріл по 26 населених пунктів у 12 територіальних громадах області.

50 тисяч предметів адаптивного одягу вже надійшло для поранених військовослужбовців

50 тисяч предметів адаптивного одягу вже надійшло для поранених військовослужбовців

Підрозділи Медичних сил Збройних Сил України розпочали видавати предмети адаптивного одягу, що розробили за ініціативи Міністерства оборони України та Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Підрозділи ППО ліквідували 67 російських БПЛА

Підрозділи ППО ліквідували 67 російських БПЛА

У ніч на 02 листопада противник атакував двома балістичними ракетами Іскандер-М та 79 ударними БПЛА типу Shahed, Гербера і безпілотниками інших типів.

ВАКАНСІЇ

Водій-механік

від 21000 до 190000 грн

Вся Україна

22 окрема механізована бригада

Військовий Кухар

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Інженер-електронщик БПЛА, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Головний сержант взводу

від 25000 до 25800 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Начальник електpостанції, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

--- ---