ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Замість перлової каші – човлент

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Квітня 2020, 18:06

Що це за блюдо, вам можуть «смачно» розповісти курсанти ВІТІ. До речі, у їхньому меню чимало цікавинок, не лише за назвою, але й за виконанням та смаком.  Скажу більше, вже тривалий час меню у військовому інституті складається за участю представників курсантської спільноти. А приготування страв – під їхнім пильним оком.

Нову систему харчування у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут запровадили більше  ніж два роки тому. Тут все стало по-новому: інтер’єр їдальні, нове кухонне обладнання, а головне – якість продуктів і меню.  Так кажуть самі курсанти старшого курсу, які можуть порівняти кухню в інституті тоді й тепер.

Нещодавно тут запровадили практику проведення брифінгів за участю курсантів, офіцерів та представників продовольчої служби, під час яких курсанти оцінюють якість харчування та висловлюють свої уподобання і пропозиції щодо внесення змін до меню.

– При складанні меню, треба пам’ятати, добова норма калорій для курсанта не менше ніж 3500. Крім того, треба врахувати, що вартість харчування на одного курсанта на добу становить 70 гривень 56 копійок, – розповів заступник начальника тилу інституту підполковник Дмитро Коншин.

Головний кухар вишу старший сержант Наталія Строкіна розповіла, що найулюбленішою стравою багатьох курсантів є картопля фрі та сосиски з кетчупом, також вони віддають перевагу і реберцям по-техаські. Але постійно їм це готувати теж не можуть, адже раціон має бути різноманітним. Серед страв повинні бути і каші, овочеві рагу, риба, курятина, макаронні вироби. До речі, щодо останньої страви, то курсанти висловили бажання, щоб макаронів було менше і це вже враховано в меню.

Важливо, що два тижні тому на міні брифінгу курсантам пояснили, як складається меню на кожен день так, щоб страви не повторювалися і був вибір першого, другого та третього.  Окремо розповіли про вже обов’язкові страви та нововведення за новим каталогом. І тепер у виші працюють «курсантські екскурсії», під час яких майбутні зв’язківці можуть побачити процес приготування страв із середини і дати свою оцінку.

– Ми обов’язково враховуємо всі побажання наших курсантів, адже прагнемо, щоб страви були смачними та корисними, – розповіла пані Наталія. – наприклад, замість класичної перлової каші, яку завжди не любили, ми готуємо єврейську страву човлент із додаванням до крупи квасолі, часнику та кропу. Ця страва вже стала дуже популярною в закарпатській та гуцульській кухнях, подобається і нашим курсантам. За побажанням курсантів додали в меню більше манної каші, гречки та пшеничної каші. Загалом намагаємося експериментувати і шукати цікаві рецепти смачних і корисних страв у кухнях інших народів, звичайно і про національну не забуваємо.

Курсант другого курсу Артем Погорілий розповів, що дуже добре, що в меню з’явилося більше картоплі фрі, це його найулюбленіша страва. Загалом йому подобається, що на столі з’явилися круасани, стало більше соків, але хотів би, щоб частіше давали млинці з джемом.

А ось курсант третього курсу Олександра Савенок розповіла, що картоплю фрі й сосиски люблять не всі. Вона віддає перевагу сирній запіканці, яку найчастіше готують тут по четвергах. Загалом дівчина каже, що все дуже смачно і в цілому корисно. За її смаком, необхідно додати молочних страв та трошки більше салатів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
@armyinformcomua
Оператори БПЛА Третьої штурмової розірвали дуло окупантам

Оператори БПЛА Третьої штурмової розірвали дуло окупантам

Пілоти FPV 3 ОШБр завдали чергового удару по окупантам, знищивши, окрім іншого, ствол ворожого танка прямим влучанням дрона.

Сапери ДСНС знешкодили бойову частину ракети «Іскандер-К» на Чернігівщині

Сапери ДСНС знешкодили бойову частину ракети «Іскандер-К» на Чернігівщині

У Чернігівському районі піротехніки ДСНС України знешкодили бойову частину російської крилатої ракети «Іскандер-К», яка впала на присадибну ділянку та не здетонувала.

Цифровізація навчальних процесів: у ЗСУ відбувся навчально-методичний збір представників навчальних центрів

Цифровізація навчальних процесів: у ЗСУ відбувся навчально-методичний збір представників навчальних центрів

На фондах одного з навчальних центрів ЗСУ відбувся навчально-методичний збір з метою вироблення єдиних поглядів та підходів щодо застосування технологій під час планування, організації та формування звітності заходів навчання особового складу у навчальних центрах Збройних Сил України.

Унаслідок ударів ворожих FPV на Дніпропетровщині загинула дівчина, поранено чоловіка

Унаслідок ударів ворожих FPV на Дніпропетровщині загинула дівчина, поранено чоловіка

Ворог вдарив FPV-дроном по цивільній інфраструктурі Нікополя.

Прикордонники знищують зв’язок та склади окупантів на Південно-Слобожанському напрямку

Прикордонники знищують зв’язок та склади окупантів на Південно-Слобожанському напрямку

Прикордонники-аеророзвідники РУБпАК «Стрікс» знешкодили технічні засоби зв'язку, склади окупантів, та не забули уразити ворожу піхоту.

Володимир Зеленський підписав закон про виплати звільненим з полону захисникам

Володимир Зеленський підписав закон про виплати звільненим з полону захисникам

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо виплат військовослужбовцям, звільненим з полону, які мають захворювання, що потребують тривалого стаціонарного лікування» (№13627).

ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Нікополь

Старобільський РТЦК та СП

Санітаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-електрик

від 21000 до 120000 грн

Вся Україна

43-тя окрема артилерійська бригада ім. Тараса Трясила

Військовослужбовець Військової служби правопорядку

від 22000 до 60000 грн

Одеса

Південне територіальне управління Військової служби правопорядку

Механік-водій

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

--- ---