Війна змінюється кожні чотири місяці Боєць «Кібер» є пілотом БПЛА ACS-3. Цей апарат може літати до 16 годин. — Сам комплекс називається…
Що це за блюдо, вам можуть «смачно» розповісти курсанти ВІТІ. До речі, у їхньому меню чимало цікавинок, не лише за назвою, але й за виконанням та смаком. Скажу більше, вже тривалий час меню у військовому інституті складається за участю представників курсантської спільноти. А приготування страв – під їхнім пильним оком.
Нову систему харчування у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут запровадили більше ніж два роки тому. Тут все стало по-новому: інтер’єр їдальні, нове кухонне обладнання, а головне – якість продуктів і меню. Так кажуть самі курсанти старшого курсу, які можуть порівняти кухню в інституті тоді й тепер.
Нещодавно тут запровадили практику проведення брифінгів за участю курсантів, офіцерів та представників продовольчої служби, під час яких курсанти оцінюють якість харчування та висловлюють свої уподобання і пропозиції щодо внесення змін до меню.
– При складанні меню, треба пам’ятати, добова норма калорій для курсанта не менше ніж 3500. Крім того, треба врахувати, що вартість харчування на одного курсанта на добу становить 70 гривень 56 копійок, – розповів заступник начальника тилу інституту підполковник Дмитро Коншин.
Головний кухар вишу старший сержант Наталія Строкіна розповіла, що найулюбленішою стравою багатьох курсантів є картопля фрі та сосиски з кетчупом, також вони віддають перевагу і реберцям по-техаські. Але постійно їм це готувати теж не можуть, адже раціон має бути різноманітним. Серед страв повинні бути і каші, овочеві рагу, риба, курятина, макаронні вироби. До речі, щодо останньої страви, то курсанти висловили бажання, щоб макаронів було менше і це вже враховано в меню.
Важливо, що два тижні тому на міні брифінгу курсантам пояснили, як складається меню на кожен день так, щоб страви не повторювалися і був вибір першого, другого та третього. Окремо розповіли про вже обов’язкові страви та нововведення за новим каталогом. І тепер у виші працюють «курсантські екскурсії», під час яких майбутні зв’язківці можуть побачити процес приготування страв із середини і дати свою оцінку.
– Ми обов’язково враховуємо всі побажання наших курсантів, адже прагнемо, щоб страви були смачними та корисними, – розповіла пані Наталія. – наприклад, замість класичної перлової каші, яку завжди не любили, ми готуємо єврейську страву човлент із додаванням до крупи квасолі, часнику та кропу. Ця страва вже стала дуже популярною в закарпатській та гуцульській кухнях, подобається і нашим курсантам. За побажанням курсантів додали в меню більше манної каші, гречки та пшеничної каші. Загалом намагаємося експериментувати і шукати цікаві рецепти смачних і корисних страв у кухнях інших народів, звичайно і про національну не забуваємо.
Курсант другого курсу Артем Погорілий розповів, що дуже добре, що в меню з’явилося більше картоплі фрі, це його найулюбленіша страва. Загалом йому подобається, що на столі з’явилися круасани, стало більше соків, але хотів би, щоб частіше давали млинці з джемом.
А ось курсант третього курсу Олександра Савенок розповіла, що картоплю фрі й сосиски люблять не всі. Вона віддає перевагу сирній запіканці, яку найчастіше готують тут по четвергах. Загалом дівчина каже, що все дуже смачно і в цілому корисно. За її смаком, необхідно додати молочних страв та трошки більше салатів.
@armyinformcomua
Пілоти FPV 3 ОШБр завдали чергового удару по окупантам, знищивши, окрім іншого, ствол ворожого танка прямим влучанням дрона.
У Чернігівському районі піротехніки ДСНС України знешкодили бойову частину російської крилатої ракети «Іскандер-К», яка впала на присадибну ділянку та не здетонувала.
На фондах одного з навчальних центрів ЗСУ відбувся навчально-методичний збір з метою вироблення єдиних поглядів та підходів щодо застосування технологій під час планування, організації та формування звітності заходів навчання особового складу у навчальних центрах Збройних Сил України.
Ворог вдарив FPV-дроном по цивільній інфраструктурі Нікополя.
Прикордонники-аеророзвідники РУБпАК «Стрікс» знешкодили технічні засоби зв'язку, склади окупантів, та не забули уразити ворожу піхоту.
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо виплат військовослужбовцям, звільненим з полону, які мають захворювання, що потребують тривалого стаціонарного лікування» (№13627).
від 21000 до 120000 грн
Вся Україна
43-тя окрема артилерійська бригада ім. Тараса Трясила
від 22000 до 60000 грн
Одеса
Південне територіальне управління Військової служби правопорядку
Війна змінюється кожні чотири місяці Боєць «Кібер» є пілотом БПЛА ACS-3. Цей апарат може літати до 16 годин. — Сам комплекс називається…