ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якою буде електронна квартирна черга для військових

Важливо Інфографіка Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Березня 2020, 12:23

Під час розширеної наради в Міністерстві оборони України, на якій обговорювали питання забезпечення військовослужбовців житлом, презентовано концепцію «Електронної квартирної черги».

— Система дасть змогу цифровізувати, систематизувати й налагодити автоматичний зв’язок зацікавлених структурних підрозділів ЗСУ під час роботи зі статистичними даними й отримувати необхідні відомості за напрямками діяльності, — повідомила представниця житлового відділу Головного квартирно-експлуатаційного управління Людмила Франченко. — Вона має замінити паперові квартирні справи на електронні, мінімізувати людський вплив на процеси обліку й забезпечення військовослужбовців житлом для постійного проживання або грошовою компенсацією за належне для отримання житлове приміщення, що значно зменшить простір для корупції у цій сфері.

За словами Людмили Леонідівни, головне завдання Концепції — визначення напрямів і строків створення ефективного та сучасного програмного забезпечення для відображення стану обліку осіб, які перебувають у квартирних чергах.

Автори Концепції планують створити для військовиків умови, за яких для зарахування на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов у гарнізонах, достатньо буде надати лише один паперовий документ — рапорт. А внесення змін до електронної квартирної справи здійснюватиметься з допомогою отримання відповідних повідомлень на автоматизоване робоче місце секретаря житлової комісії військової частини, подальшого прийняття рішення житловою комісією та підписання військовослужбовцем витягу з протоколу засідання комісії.

— Після створення для кожного військовослужбовця електронного кабінету, йому не потрібно буде підписувати витяги з протоколів. Він сам через електронний кабінет повідомлятиме секретаря житлової комісії про бажання внести зміни до електронної квартирної справи, — зазначила підполковник Людмила Франченко.

Передбачається і запровадження автоматичного внесення інформації про соціальні зміни у військовослужбовця та осіб, звільнених з військової служби, необхідної для наповнення електронної квартирної справи, через надходження з ІАС «Персонал» і відповідних державних реєстрів, що належать різним відомствам та міністерствам: Державній міграційній службі, Мін’юсту, Міністерству соцполітики. Для цього потрібно буде внести певні зміни у законодавство. Це надасть змогу створити для військових умови, за яких не потрібно витрачати час на отримання довідок в інших державних установах.

Людмила Франченко повідомила: за підтримки Міністерства цифрової трансформації України створять Центри оцифрування, які закріплять за Міністерством юстиції. З допомогою центрів дані квартирних справ внесуть до структурованої бази даних.

Після оцифрування подальші зміни в обліку військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов у гарнізонах, відбуватимуться лише в електронному вигляді з державних реєстрів та інформаційних систем.

Під час наради презентовано орієнтовний формат електронної квартирної справи з детальним структуруванням інформації про особу, яка потребує поліпшення житлових умов і перебуває у гарнізонній черзі.

Переведення «паперової черги» в електронну планується завершити до кінця 2020 року.

Фото Назар Волошин

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 20000 до 20000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Фельдшер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Старший інспектор прикордонної служби

від 25000 до 30000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Номер обслуги ЗУ 23-2 (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО