ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Олександр Сирський: «Весь особовий склад, залучений до несення служби у наряді, забезпечений засобами індивідуального захисту»

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Березня 2020, 10:10

Про це командувач Сухопутних військ ЗС України повідомив під час інструкторсько-методичних занять, які відбулись на базі 169-го Навчального центру (смт Десна) спільно з Командуванням медичних Сил ЗСУ. До них залучили керівний склад Сухопутних військ, зокрема командувачів оперативних командувань і начальників військових вишів. Темою занять став «Порядок дій службових посадових осіб військової частини у випадку виявлення хворих із підозрою на коронавірус».

Коронавірус нестійкий у зовнішньому середовищі. Його не можна надіслати в конверті чи посилці

Спершу присутнім розповіли загальні відомості про коронавірус, якою нині є ситуація у світі, симптоми захворювання, загальні заходи запобігання і протидії розповсюдженню. Начальник кафедри військово-профілактичної медицини Української військово-медичної академії полковник медичної служби Андрій Кожокару наголосив: «коронавірус є нестійким у зовнішньому середовищі і не може бути надісланим у конверті чи посилці».

Також доповідач повідомив, що ймовірно коронавірус має таке ж джерело походження, що і смертоносний вірус SARS-CoV, який забрав життя 900 осіб. За словами Андрія Андрійовича, у 2002-2003 роках в Китаї було зафіксовано спалах важкого гострого респіраторного синдрому (SARS-CoV). Учені встановили, що новий коронавірус споріднений з SARS-CoV – обидва захворювання мають 70-80% спільних генів.

Наостанок Андрій Кожокару підсумував стандартні рекомендації для профілактики захворювання:

  • уникати близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель (відстань не менше 2 метрів);
  • не торкатися обличчя немитими руками;
  • часто мити руки з милом або ж обробляти дезінфекційними засобами;
  • ретельно готувати їжу, зокрема м’ясо та яйця;
  • уникати незахищеного контакту з дикими та свійськими тваринами.

Алгоритм дій – в дії

Начальник 169-го начального центру СВ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк докладно зупинився на порядку дій посадовців військової частини у випадку виявлення хворих із підозрою на коронавірус і доведенні наказу по військовій частині щодо карантинних заходів.

І поки генерал-майор Віктор Ніколюк розповідав про порядок надання доповідей та алгоритм дій командира військової частини, за його спиною на сцені військовослужбовці центру практично ілюстрували кожну з дій алгоритму.

Від теорії – до практики: як знищити вірус

Найбільш видовищними були показові заняття. На семи навчальних місцях особовий склад і засоби навчального центру, зокрема рота радіохімічного та біологічного захисту, й військовий шпиталь смт Десна відпрацювали низку практичних питань. Військові продемонстрували засоби індивідуального захисту й озвучили основні вимоги до них.

На наступному навчальному місці показали порядок пропуску військовослужбовців та дії добового наряду по КПП у разі виявлення особового складу з ознаками захворювання.

Видовищним був показ порядку обробки техніки, що прибуває до військової частини.

Існують особливості порядку спеціальної обробки техніки і транспортних засобів, що вибувають з військової частини. Керівник занять поінформував, що для дезінфекції військової техніки і транспорту використовують авторозливну станцію АРС-14. Повної ємності цистерни у 2700 літрів вистачає на спецобробку близько 60 одиниць техніки. Для дезінфекції  використовують розчини «Дез ТАБ нью» у таблетках (однієї банки з кількістю у 300 таблеток вистачає на ємність цистерни) та засіб «Рубіж» (з розрахунку 100 г на 10 л води).

Потім докладно зупинились на заходах з організації розгортання ізолятора, порядку харчування хворих, обмеження щодо пересування особового складу в районі ізолятора. Продемонстрували порядок обробки приміщень підрозділу, в якому виявлено хворого на коронавірус. Після прийняття їжі хворими відбувається утилізація одноразового посуду і дезінфекція стічних.

За ходом навчань спостерігали командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський і командувач Медичних Сил ЗС України генерал-майор Ігор Хоменко. Зокрема генерал-лейтенант Олександр Сирський прокоментував мету інструкторсько-методичних занять та рівень забезпеченості особового складу засобами захисту.

Фото: Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-механік, контрактна служба

від 22000 до 550000 грн

Черкаси, Черкаська область

Водій-електрик, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Черкаси

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Спеціаліст-оператор, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Моторист-рульовий катера

від 21000 до 50000 грн

Київ

Військова частина А4269