ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Модернізований у Харкові Т-80БВ відтепер бачить ворога на великій відстані

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Березня 2020, 18:27

Посилений захист бронемашини, комфортні умови керування, надійні канали зв’язку, а головне – сучасний приціл, що дозволяє на великій відстані і за будь-яких погодних умов бачити ворога. Так оцінив рівень модернізації танка Т-80БВ молодший лейтенант Юрій Супрун. Саме цей офіцер приймав бойові машини на  ДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Так, із початку року для потреб ЗСУ харківські танкоремонтники успішно модернізували 10 танків Т-80БВ та 3 танки Т-64БВ, який є основною бойовою машиною наших бронетанкових підрозділів. Відгуки про ці танки до Харова надходять лише позитивні.

Перед відправкою цих машин до військових частин із керівництвом заводу поспілкувався  кореспондент АрміяInform.

− Вони фактично нові в порівнянні з тими розбитими танками, що прибули в наші цеха, − каже директор ДП «Харківський бронетанковий завод» Вячеслав Стрелець. – За більшістю ТТХ танки стали ефективнішими в експлуатації.

Під час кількох етапів модернізації техніка отримала нову систему навігації. Це дозволяє в режимі онлайн обмінюватись даними про місцезнаходження кожної машини на всіх ланках управління. А новий динамічний захист значно посилює рівень захищеності й ефективно протидіє більшості сучасних протитанкових засобів ураження. Причому, встановлюється він у штатні контейнери.

Прицільний комплекс навідника з інтегрованим тепловізором забезпечує виявлення, розпізнавання і знищення противника вогнем 125-мм гармати. Він здатний це робити в будь-який час доби за будь-якої погоди без застосування інфрачервоних прожекторів.

Під броню встановлено і систему інформаційного сповіщення аварійної ситуації. Вона сигналізує про небезпеку в системах танка ще до виходу їх з ладу. Це дозволяє екіпажу своєчасно вжити заходів для усунення проблеми. Відтепер зручніше керувати машиною і механіку-водію, бо сучасна телевізійна система спостереження за навколишнім середовищем дозволяє йому бачити ситуацію біля машини, дивлячись на інтегрований монітор. Так він зможе набагато ефективніше виконувати складні маневри.

Заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» Ігор Фоменко позитивно зустрів це чергове досягнення харківського підприємства.

−  Ще одне підприємство бронетанкового дивізіону «Укроборонпрому» своєчасно, якісно і в межах наданого бюджету виконало зобов’язання перед Міноборони. За двома державними контрактами фахівці ХБТЗ модернізували майже 100 одиниць військової техніки. Зауважу, що концерн спільно з керівниками підприємств бронетанкового кластеру вживає необхідні заходи, щоб критично важливе виробництво і ремонт для нашого війська не припинявся. За перші два місяці 2020-го підприємства концерну бронетанкового дивізіону збільшили виробництво понад удвічі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, – зазначив він.

− Загалом від початку бойових дій на Донбасі фахівці заводу виготовили, відремонтували чи модернізували не одну сотню бронемашин, − додав Вячеслав Стрелець.

До речі, із запровадженням в Україні карантину завод перейшов у режим часткової роботи. Це дало можливість залишитися вдома понад 300 співробітникам підприємства зі збереженням 2/3 зарплати. Для них запроваджено дистанційний моніторинг стану здоров’я. Тож турбота про працівників − на першому плані.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Понтонер

від 20000 до 120000 грн

Тернопіль

Військова частина А7147

Командир протитанкового взводу

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Оператор БПЛА (контракт ЗСУ)

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Пожежний, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192