ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Зеленський обговорив з учасниками національної збірної «Ігор нескорених» підготовку до міжнародних змагань у Гаазі

Новини Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Березня 2020, 23:21

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з національною збірною «Ігор нескорених». Спортсмени розповіли Главі держави про перебіг підготовки до міжнародних змагань Invictus Games у Гаазі. Про це повідомляє Офіс Президента України.

Голова організаційного комітету з підготовки команди до участі в Invictus Games 2020 Оксана Коляда повідомила, що цього року вперше «Ігри нескорених» були визначені як спортивний реабілітаційний захід для ветеранів.

Вона зауважила, що в поточному році проведення цих змагань профінансовано в повному обсязі. Це дало змогу не лише провести відбір ветеранів до національної команди, а й знайти тренерів, які готують колишніх військових до головної спортивної боротьби з командами інших країн у Гаазі. Зокрема, серед тренерів – відомі українські спортсмени Василь Вірастюк та Сергій Конюшок.

На думку Оксани Коляди, «Ігри нескорених» – це приклад якісної співпраці державного й недержавного секторів, адже в підготовці до Invictus Games поряд з Міністерством у справах ветеранів працюють організація StratCom UA, яка на зустрічі була представлена директором Оксаною Горбач, і Фонд «Повернись живим», який представляла заступниця голови Ірина Турчак.

Учасники заходу наголосили, що головним критерієм відбору до цьогорічної національної команди «Ігор нескорених» була не лише спортивна підготовка, а й мотивація, а також той ефект, який має участь у змаганнях на реабілітацію ветеранів та повернення їх до соціально активного життя.

«Ми вважаємо себе не проектом спортивних змагань – ми вважаємо себе проектом, який дає можливість соціальної та спортивної реабілітації, але, перш за все, соціальної реабілітації та інтеграції. Ми бачимо позитивні зміни в житті учасників наших збірних: багато хто починає працювати з власними спільнотами, створювати гуртки для ветеранів, більш активно займатися спортом та створювати секції, як Майя Москвич створила в Луцьку власну спортивну секцію стрільби з лука, де можуть займатися ветерани й діти. Це взагалі було перше стрільбище для стрільби з лука в місті», – сказала Оксана Горбач.

Вона додала, що таких позитивних прикладів чимало, й багато хто з ветеранів не лише знаходить професійну реалізацію, а й влаштовує особисте життя.

«Тому ми вважаємо проект чимось більшим, ніж просто спортивними змаганнями», – зазначила Оксана Горбач.

За словами учасників зустрічі, цьогоріч для участі у відборі до національної команди «Ігор нескорених» зареєструвалося 350 ветеранів, і щороку кількість охочих збільшується. До збірної, яка поїде на змагання в Гаазі, було відібрано 20 спортсменів.

Відбір проводився у трьох містах: Одесі, Львові та Києві. Однак організатори проекту запропонували у майбутньому розширити перелік міст.

Глава держави підтримав ініціативу присутніх, щоб «Ігри нескорених» були не лише етапом відбору до міжнародних змагань, а й стали національними змаганнями для ветеранів бойових дій.

Крім того, Президент України висловився за спорудження національного ветеранського шпиталю й спортивної бази.

«Гроші – це буде наша проблема, а ви нам тільки скажіть, що є проект», – зазначив Володимир Зеленський.

«Ми готові, якщо ви покажете проекти… Два проекти. Ваше завдання, щоб ви сказали – ось ці проекти. Щоб ми потиснули руки, і кожен почав робити свою справу», – наголосив Президент.

Під час спілкування також обговорювалося питання забезпечення можливості занять спортом у госпіталях, де ветерани проходять реабілітацію. Крім того, учасники цьогорічної збірної запропонували організувати мережу спортивних закладів для ветеранів, яка працювала б у кожному регіоні країни.

Особливу увагу було акцентовано на питанні забезпечення безбар’єрності та доступності приміщень закладів і установ, а також транспорту для громадян на візках, зокрема ветеранів.

Представники цьогорічної національної збірної «Ігор нескорених» запросили Володимира Зеленського відвідати їхні навчально-тренувальні збори.

Читайте нас в Telegram
Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

За минулу добу на східному напрямку Сили оборони України ліквідували ще 627 російських загарбників та знищили чимало техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець/чиня-санітар/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Водій (військовослужбовець)

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ

Радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Чернігів

105 прикордонний загін

Бойовий медик

від 27000 до 80000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець-помічник гранатометника до в/ч А2800

від 20000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область