ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сержантський корпус війська отримав молоде поповнення

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Лютого 2020, 14:06

Урочистості з нагоди випуску військових фахівців відбулися у Військовому коледжі сержантського складу ВІТІ імені Героїв Крут, що на Полтавщині.

– Цьогорічний випуск за чисельністю перевищив торішній на понад 20%. 61 молодий спеціаліст поповнить кадровий склад військових частин, – розповів начальник коледжу полковник Кирило Злобін. – Особливо приємно зазначити, що вісім із них отримали диплом із відзнакою.

Упродовж майже трьох років навчання юнаки і дівчата здобували спеціальності за напрямками «Комп’ютерні науки», «Телекомунікації» й «Радіотехніка». Навчання проводили досвідчені викладачі й інструктори, які здебільшого мають реальний бойовий досвід, – додав офіцер. – Обсяг здобутих знань та навичок дозволить випускникам працювати на посадах техніків і начальників елементів систем зв’язку середнього рівня.

Молодих фахівців вітали представники вищого командування,громадських організацій, керівники органів державної влади й духовенства.

Як зазначив у вітальному слові головний старшина Командування військ зв’язку та кібербезпеки Генерального штабу ЗСУ старший прапорщик Микола Яценко, кожен випускник приймає не тільки врочисту клятву сержанта, а й величезну відповідальність перед народом за суверенітет та незалежність держави, мир і спокій нашого народу.

Приємною несподіванкою заходу стало освідчення у коханні молодшого сержанта Назара Мухіна своїй дівчині – вчорашній однокурсниці, а тепер теж молодшому сержанту Яні Ткач. Позитивну відповідь обраниці юнака стати його дружиною схвалили бурхливими оплесками і щирими емоціями усі присутні.

– Для нас − це подвійне свято й подвійна відповідальність, – зазначила Яна Ткач. – Окрім обов’язку захищати Україну, ми прийняли і обов’язок створити міцну сім’ю й стверджувати ідеали добра та духовності. А військова служба стане для нас першою перевіркою на зрілість і витримку.

Позитивну вмотивованість до випробувань підтвердили й інші випускники.

– Не чекаю у війську для себе жодних послаблень, – поділилась думками молодший сержант Олександра Сукач. – Прагну досягти вершин професіоналізму лише завдяки власним силам й умінню. Хочу продовжити навчання за фахом і стати офіцером, як і тато. Але його звання полковника й висока посада у Генштабі для мене не щит, а приклад до наслідування й сумлінного виконання обов’язків, – додала дівчина.

До слова, майже 80 % випускників отримали розподілення до бойових частин і підрозділів ЗС України. Серед найпривабливіших та бажаних місць служби вони обирали Десантно-штурмові війська, Сили спеціальних операцій, морську піхоту  і бойові бригади. Кожен третій забажав продовжити подальше навчання задля отримання вищого кваліфікаційного рівня за фахом.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Уряд виділяє додаткові 15,5 млрд грн на закупівлю 300 тисяч дронів

Уряд виділяє додаткові 15,5 млрд грн на закупівлю 300 тисяч дронів

Сьогодні, 30 квітня, Кабінет Міністрів виділяє додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів.

У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я на Великдень та Олімпійські ігри

У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я на Великдень та Олімпійські ігри

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував питання щодо можливості перемир'я на Великдень, який припадає цього року на 5 травня, та на період літніх Олімпійських ігор, які заплановані на 26 липня - 11 серпня у Парижі.

Спецпризначенці вразили два російські ЗРК «Бук» на Сумському напрямку

Спецпризначенці вразили два російські ЗРК «Бук» на Сумському напрямку

Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку виявили зенітно-ракетний комплекс «Бук», який перебував на пусковій позиції.

Затримали ділків, що продавали авто, завезені для військових

Затримали ділків, що продавали авто, завезені для військових

Транспортні засоби, завезені начебто на потреби військових, ділки виставили для продажу на спеціалізованому сайті. 

Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Сьогодні, 30 квітня, Латвія анонсувала передачу нового пакету військової допомоги для України, до якого увійде партія розвідувальних дронів та зенітні гармати близької дальності.

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

Заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко відповіла, чи передбачається надання Україні дронів стратегічного рівня типу Global Hawk.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелеграфіст

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Сапер 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 20500 до 120500 грн

Володимир, Волинська область

Стрілець-електрик (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Водій (військовослужбовець)

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ

Такелажник, вантажник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ