ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Одесі працює фотовиставка за участю АрміяInform «Одна війна — одна нація — два погляди»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Грудня 2019, 15:45

У 59-му Будинку офіцерів у Одесі триває фотовиставка «Одна війна — одна нація — два погляди».

Ознайомився з унікальними світлинами й начальник Південного регіонального представництва Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк. Він зазначив, що тема, зображена на фотографіях, для нього надзвичайно близька та рідна і роботи на виставці для нього є не просто зрозумілими, а пережитими на власному досвіді.

— Пам’ятаю епізод у селі Павлопіль. Тоді я повертався на позицію зі штабу батальйону. Побачив місцеву жительку, звичайну жінку, і просто привітався з нею. «Добрий вечір», — сказав я їй, а вона у відповідь: «Нехай вас береже Бог!» Ці кілька слів торкнули мене до глибини душі, — розповідає Сергій Гуцалюк. — Ми живемо в час, коли пишуть книги та знімають фільми про те, що відбувається в Україні сьогодні, але й досі, на жаль, існують міфи та неправдиві інтерпретації війни на сході. Це надзвичайно важливо, бо якщо ми не захищатимемо свій інформаційний простір, за нас це робитимуть вороги і майбутнього в нас не буде.

Особливо уважно розглядали світлини курсанти Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія». Другокурсник Едмон Давтян довго дивився на фото, де військові грають у карти із зображеннями сепаратистів. Як він поділився, воно його дуже здивувало.

— У кожному фото є якась магія, що приковує погляд. Але найважчі світлини — із зображеннями мирних жителів, які плачуть біля своїх зруйнованих будівель. Хоч у нас у бібліотеці є чимало книг з подібними фото, проте вони не так сприймаються, можливо тому, що ти вживу не бачив авторів і до кінця не усвідомлюєш, що це зовсім не колаж, а реальність, яка зовсім поруч, — говорить Едмон.

Нагадаємо, що побачити роботи військових журналістів одесити зможуть до 23 грудня з 09:00 до 18:00 у 59-му гарнізонному Будинку офіцерів за адресою: вул. Пироговська 7/9. Вхід вільний. Наступним містом, що зустріне унікальну виставку, буде Львів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор з топографії, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Начальник інженерної служби

від 30000 до 60000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201

Охоронник

від 43000 до 48000 грн

Київ

Служба безпеки України

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

водій (служба в Збройних Силах України)

від 20100 до 123000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область

Мінометник (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП