ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ветеранка АТО Ольга Бенда отримала в Берліні медаль за боротьбу за права людини

Новини Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Грудня 2019, 19:46

Ольгу Бенду – ветеранку АТО, яка втратила на війні ногу, нагородили міжнародною премією – медаллю імені доктора Райнера Гільдебранда у галузі захисту прав людини у Берліні.

‒ Ольга стала першою людиною з України, яка отримала цю нагороду, ‒ розповіла Олександра Гільдебрандт, директорка музею та засновниця медалі, названої ім’ям її чоловіка, засновника музею та борця за права людини Райнера Гільдебрандта, який відсвяткував би 14 грудня свій 105 день народження.

Урочиста церемонія нагородження відбулась у легендарному Музеї Берлінського Муру «Чекпойнт Чарлі». Медаль Олі вручав депутат Бундестагу, член українсько-німецької групи дружби, лідер ХДС Берліна Кай Вегнер.

За словами Олександри Гільдебрандт, яка має українське коріння, коли торік, перебуваючи в Києві, вона прочитала книжку  «Дівчата зрізають коси», де зокрема була й історія Ольги Бенди, то була настільки вражена її силою духу, що тієї ночі не могла зімкнути очей.

‒ Треба мати таку силу, так хотіти свободи для Вітчизни, так любити, щоби наважитися на такий крок! Ольга – сильна жінка, добра, світла , чудова. Хочу, щоб всі були такими, з неї можна брати приклад! – наголосила під час промови пані Олександра.

Дружина Надзвичайного та Повноважного Посла України у ФРН Андрія Мельника пані Світлана Мельник, яка була присутня на церемонії, на своїй сторінці у фейсбук зазначила:

«Таких історій Життя сучасна Україна має чимало.

Вірю, що з часом ми всі будемо про них все більше і більше дізнаватися.

Нині ж нехай стальний дух і мужність Ольги стануть світочем для всіх тих, кому не вистачає сил і оптимізму на шляху зміцнення незалежності нашої держави».

Світлана Мельник додала, що ця премія заснована в 2004 році на честь відомого німецького борця за права людини, учасника антифашистського руху спротиву Райнера Гільдебрандта його вдовою Олександрою Гільдебрандт, директоркою Музею Берлінського Муру. Саме Олександра розмістила на фасаді музею ще у березні 2015-го величезний плакат у формі прапору України з надписом російською та англійською мовами: «Владимир Путин, умерьте ваши геополитические амбиции и дайте свободу всей Украине».

У розмові з кореспондентом АрміяInform Ольга Бенда сказала, що така висока нагорода була для неї цілковитою несподіванкою, однак напрочуд приємною і відповідальною.

‒ Неймовірно приємно і  відповідально першій в Україні отримувати таку почесну медаль. Вона дуже цінна для мене, для моєї сім’ї ‒ для всієї України, ‒ сказала Оля.

Таку ж медаль разом із нею отримав колишній член американської бригади, яка охороняла пункт переходу Чекпойнт Чарлі, кордон між Західним і Східним Берліном, на якому і стоїть Музей Берлінського Муру, 80-річний Денні Л’юїс Варрвік.

Як повідомляла https://armyinform.com.ua/2019/11/10-kilometriv-na-protezi-cze-vazhko-ale-ya-cze-zrobyla-olga-benda/ АрміяInform, ветеранка АТО Ольга Бенда  восени цього року стала єдиною дівчиною з 42 тисяч учасників, яка бігла Марафон морської піхоти США з протезом на нозі.

 

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор навчального взводу

від 22000 до 42000 грн

Васильків, Київська область

розвідник, висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Командир бойової машини, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Інженер з автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Навідник

від 22000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ