ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тисячі керованих ракет «Корсар» і «Стугна» поставлено до війська

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Листопада 2019, 13:05

Про це Інформаційному агентству Міністерства оборони України АрміяInform повідомив представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони полковник Владислав Шостак. Про це повідомляє АрміяInform.

Нагадаю, свого часу ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» розробило дві керовані ракети – РК-3К та РК-3ОФ для застосування з ПТРК «Корсар». До речі, одна з головних особливостей цього комплексу – габарити. Вони дозволяють його переносити та вести вогонь «з плеча», без застосування додаткових пристроїв. Але для зручності застосування на заздалегідь обладнаних позиціях, наприклад, в обороні, бійці можуть використовувати спеціальний станок. Наведення виконується за допомогою лазерного променю і на низькоенергетичному рівні випромінювання задля скритності каналу управління.

Зокрема РК-3К оснащена тандемною кумулятивною бойовою частиною. Вона призначена для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об’єктів, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, зокрема з динамічним захистом. А також по завислих вертольотах. Ця ракета забезпечує бронепробиття за динамічним захистом не менше ніж 550 мм.

Тоді, як РК-3ОФ оснащена осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром і призначена для ураження легкоброньованих об’єктів, споруд польового типу (ДОТ, ДЗОТ) та живої сили.

Насамперед ракета РК-2 розроблена для застосування з протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П». Цей ПТРК за максимальної дальності пострілу близько 5 км дозволяє знищувати броньовані цілі, які мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, зокрема з динамічним захистом. А також – малорозмірних цілей типу ДОТ, танк в окопі, легкоброньованих об’єктів та вертольотів. До того ж, у цьому ПТРК реалізоване наведення за спеціальним алгоритмом, коли сама ціль не опромінюється лазером до останньої секунди польоту ракети. Це дозволяє уникнути активації систем захисту, встановлених на сучасних зразках бронетехніки. Причому бронепробиття РК-2 становить мінімум 800 мм за динамічним захистом.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кравець

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Старший Сапер

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Оператор відділення наземних роботизованих комплексів

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Старший інспектор прикордонної служби

від 25000 до 30000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Розвідник-опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область