ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ми пам’ятаємо про тебе, брате…

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Жовтня 2019, 19:38

У 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді започатковано нову традицію – у день загибелі військовослужбовця, до меморіалу, розташованого на дорозі перед фасадом однієї зі споруд частини у Коломиї, що на Івано-Франківщині, виходитиме почесна варта. Лунатиме меморіальний дзвін та постріли вгору з автоматів Калашникова. Диктор зачитуватиме прізвище, військове звання, посаду та дату загибелі героя. Це дійство відбуватиметься незалежно від того, де перебуває основна частина бригади: в пункті постійної дислокації, чи виконує бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил.

– Так, ця традиція чимось схожа на ту, яку проводять у Залі пам’яті  на  території Міністерства оборони України, – каже командир бригади Герой України полковник Василь Зубанич. – Але для бригад вона нова. Вважаю, що так ми започаткуємо нові традиції наших Збройних Сил, що ґрунтуються на реальному бойовому військовому братерстві, спадковості і пам’яті про полеглих побратимів.

Нагадаємо: 10-та окрема гірсько-штурмова бригада – одна з наймолодших у ЗСУ. Сформована 1 жовтня 2015 року. Від початку свого бойового шляху гірські піхотинці потрапили в епіцентр війни. Їм дісталась важка робота – обороняти українську землю від зазіхань російських окупантів у районі населених пунктів: Мар’їнка та Красногорівка на Донеччині, Попасна, Золоте, Гірське, Новотошківське, Кримське, Трьохізбенка на Луганщині. За час виконання завдань її підрозділи повернули під повний контроль української влади два населені пункти – Новоолександрівку і Катеринівку. За час участі в боях від російської зброї загинули 29 військовослужбовців бригади. Кілька днів тому поруч із розташуванням частини в місті Коломия відкрито меморіальний комплекс «У кожного покоління своя війна». Власне, біля цього комплексу і розміщений поминальний дзвін зі стилізованою фігурою українського солдата.

Через російську агресію наше військо має розуміння того, що чим швидше ми повністю відмовимось від спадкових радянських церемоній, придуманих і нав’язаних нам комуністичним режимом, тим швидше  отримаємо своє справді українське військо незалежної держави.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Начальник служби охорони державної таємниці в/ч А1915

від 25000 до 60000 грн

Чортків, Тернопільська область

Інспектор прикордонної служби, фельдшер

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Майстер ремонтного відділення бронетанкової техніки

від 20000 до 55000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО