ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ізраїльтянин із 2014-го воює за незалежність України

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Жовтня 2019, 16:04

— Не ображає позивний «Єврей»?

— Ні, це ж правда.

Старший солдат Григорій Пивоваров — громадянин Ізраїлю, який строкову службу служив у найстарішій ізраїльській бригаді, а із 2014-го воює за незалежність України. Незважаючи на поранення, яке дістав минулого року, він нещодавно підписав свій уже другий контракт з українським військом. Нині обіймає посаду командира відділення окремого штурмового батальйону, воює неподалік окупованої Горлівки, тримає оборону стратегічно важливої позиції, регулярно стикається з ворожими ДРГ…

Григорій намагається розмовляти і писати українською. Звісно, поки виходить не надто досконало, та його завзяттю багато кому варто було б повчитися. Чоловік переконаний, що всі в Україні повинні розмовляти українською мовою.

— У період Майдану мій товариш-медик покликав мене на допомогу, я приїхав і затримався. Думав, що ненадовго… 19 лютого зазнав контузії, коли палили БТР, мене евакуювали. Саме тоді я і вирішив залишити все, чим займався до цього, і довести, що я гідний проживати в Україні. Українська земля дійсно варта того, щоб за неї боротися, тут я побачив стільки небайдужих людей.

Свій бойовий шлях «Єврей» почав уже весною 2014-го у складі батальйону «Айдар». Каже, що потрапив на війну завдяки своєму першому командирові «Італійцю», який загинув на 32-му блокпосту. Потім служив у «Правому секторі» і тільки в 2016-му йому вдалось офіційно підписати контракт з українським військом.

Він часто носить коричневий берет ізраїльської мотопіхотної бригади «Голані». Але герб на ньому український!

— Ізраїльська бригада, де я отримав свій перший бойовий досвід, найстарша у війську, брала участь в операціях проти ісламістів. У бригаді таку ж важливу роль, як і в Україні, мають братство і дружба. В «Айдарі» ми всі один за одного, розуміємо, яка у нас мета. Ми пом’янемо наших друзів і продовжимо боротьбу, щоб усе було недарма. Головне, набратися терпіння, сил і йти вперед.

Минулого року Григорій зазнав поранення. Та, підлікувавшись, відразу повернувся на передову.

— На посту мене підловив ворожий снайпер. Я стежив за ворогом з близької відстані. Куля потрапила в ногу та кістку не зачепила. «Хук», мій командир, вивів мене з позиції і повернувся керувати боєм. Пізніше його контузило, теж довелось евакуювати, але ворог отримав по заслузі.

До 2013-го Григорій про Україну практично нічого не знав, хоча його прадід з материного боку воював на українському фронті в протиповітряній обороні і дійшов до Румунії. Та і батьки іншого дідуся родом з України. Цікаво, що Григорій практично не знав свого рідного батька до 2015-го. Він сам знайшов сина після публікації про нього в ізраїльській газеті. Сказав, що поважає і пишається.

— Наразі мій «воєннік» — це моя єдина легалізація в Україні. Мрію все ж отримати паспорт громадянина України. Чим більше перебуваю в Україні, тим більше розумію, що мені є заради чого жити. Веду війну не лише в окопах, а і проти брехні, спростовую фейки, доношу правду. А ще як історик-археолог мрію написати історичну працю про Україну.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Авіаційний технік, бортовий оператор

від 50000 до 50000 грн

Ужгород

Харківська окрема авіаційна ескадрилья

Командиp бойової машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Бойовий медик взводу

від 21000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Заступник командира роти, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область