ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія продовжує «гумконвоїти». Відтепер і залізницею

Важливо Новини ООС
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Серпня 2019, 14:18

Фото: Уніан

Російська Федерації не збирається припиняти фінансування фейкових утворень «ДНР» та «ЛНР». Це нещодавно вкотре підтвердив очільник російського МЗС Лавров, який заявив, що його країна продовжить надавати «соціальну і гуманітарну підтримку» окупованому анклаву. Нагадаємо, що перший «гумконвой» зайшов на Донбас рівно 5 років тому. Саме 22 серпня 2014-го колона зі 145 машин перетнула державний кордон України в районі контрольованого бойовиками пункту пропуску «Ізварине» без згоди і супроводу представників Червоного Хреста. Наступного дня, 23 серпня, всі машини «конвою» покинули українську територію. РНБОУ заявила, що путінські КАМАЗи вивезли з Луганська обладнання патронного заводу та устаткування для виробництва радіолокаційних систем «Кольчуга» з донецького заводу «Топаз».

Що саме завозять на окуповану частину України під виглядом «гуманітарних» конвоїв, пояснювати не потрібно, адже прибуття кожного нового «гумконвою» виливається в посилення обстрілів наших позицій і загостренням ситуації на лінії розмежування.

За період з серпня 2014 року по грудень 2018 року Росія направила більше 80-ти «гуманітарних» конвоїв. Проте вже наприкінці минулого року цей потік «гуманітарки» призупинено. У Кремлі вустами Пєскова це рішення пояснили так: «Це не означає, що ця практика перервана. Там просто відбувається оцінка потреб і, залежно від того, які ці потреби й чи потрібно надання такої допомоги, тоді ухвалять відповідне рішення», – сказав Пєсков.

І «відповідне рішення» вже ухвалено. 25 липня 2019 року терористи «ДНР» уже розвантажували вантажівки з черговою «гумдопомогою».

Не «гумконвоями» єдиними

Зрозуміло, що колони білих КАМАЗів з надписом «гуманитарная помощь от Российской Федерации» – далеко не єдиний канал поставок озброєнь терористичним угрупованням.

Крізь 408 кілометрів кордону, який не контролює Україна, на окупований терен завезено таку кількість боєприпасів, що навряд чи хтось візьме на себе відповідальність назвати хоча б приблизне її число. Вже нині, відповідно до даних Головного управління розвідки МОУ, в регіоні сконцентровано російські запаси, які допоможуть так званим 1-му та 2-му армійським корпусам РФ, дислокованим на Донбасі, вести бойові дії впродовж двох тижнів.

Спостерігачі місії ОБСЄ за допомогою безпілотників неодноразово фіксували колони окупантів, які заходили на територію України в обхід пропускних пунктів. Лише торік зафіксовано 8 таких випадків. Аналогічна ситуації спостерігається і цього року. Останній випадок несанкціонованого заїзду колони військової техніки зафіксовано вночі 22 липня. Тоді БПЛА місії ОБСЄ задокументував колону з восьми військових вантажівок на дорозі вздовж лісосмуги неподалік села Степне на Донеччини.

Наразі російські окупанти активно освоюють новий потік доставки техніки і озброєння на Донбас. Представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький розповів спецпроєкту «Донбас.Реалії», що окупанти активно перевозять військову техніку та боєприпаси до Донбасу, використовуючи залізницю.

«Саме залізницею завозять боєприпаси, які потім використовують у повсякденній бойовій діяльності та під час бойових дій. Кількість військових вантажів дещо зменшилась. Це насамперед пов’язано з тим, що немає активних бойових дій», – пояснив Скібіцький.

«Залізниця Донбасу» в руках «перевіреного кремлівського кадру»

Певно, з цією метою Кремль дав команду «ДНР» і «ЛНР» об’єднати підконтрольні їм залізниці у так званий транскордонний концерн «Залізниці Донбасу». До нього увійшли «Донецька залізниця» та «Луганська залізниця».

Керівником концерну кремлівські куратори призначили громадянина РФ Василя Назаряна. Він тривалий час працював у структурах держкомпанії «Російські залізниці» в Ростовській області. З осені 2016 року був в.о. гендиректора у «Кримській залізниці». Як бачимо, вантажопотік, що перевозить «Залізниця Донбасу», опинився під контролем «кремлівського наглядача». Водночас відбувається зміна власників на провідних підприємствах Донбасу, які раніше були «націоналізовані» ватажками псевдореспублік. Сьогодні туди, не маскуючись, заходить російський бізнес. Таким чином Кремль вже не приховує намірів інтегрувати окуповану частину Донбасу у своє економічне поле.

Окрім постачань озброєння й боєприпасів, росіяни (певно, аби подивитися на наслідки діяльності своїх «гумконвоїв») системно моніторять територію України з розвідувальної авіації.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький сказав: «З початку року ми зафіксували більше 70 випадків, коли застосовувались літаки-розвідники, насамперед Су-24МР та Іл-20, які здійснювали розвідку нашої території. А в окремих випадках наближення до нашого держкордону становило 15 кілометрів. Противник, по суті, бачить і може вести розвідувальну діяльність стосовно угруповання наших військ».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Номер обслуги ЗУ 23-2 (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Механік-водій САУ

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Бойовий медик взводу, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Діловод служби пального та мастильних матеріалів

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бухгалтер у Васищеве

від 20000 до 23000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ