ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Оборонна реформа робить сильнішою не лише Україну, а й зміцнює безпеку держав – членів НАТО

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Серпня 2019, 19:45

На цьому під час брифінгу в АрміяInform наголосив заступник директора Департаменту — начальник управління воєнної політики Департаменту воєнної політики стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України Сергій Масловський.

За його словами, масштаб загроз з боку Росії постійно зростає. Кремль сьогодні є джерелом нестабільності в регіоні та в світі, претендуючи на глобальну роль, насамперед за рахунок військової сили.

Військові авантюри Кремля та мілітаризація Кримського півострова підривають не лише нашу національну безпеку, а й є суттєвою загрозою для держав-членів Альянсу. Росія порушила договір про обмеження ракет середньої та малої дальності, і це є новою загрозою.

Україна в сучасних умовах стає форпостом, який лежить між Альянсом і агресивним східним сусідом — Росією, — сказав Сергій Масловський.

Проведений в рамках оборонного огляду аналіз сценаріїв виникнення ситуацій воєнного характеру та варіантів застосування сил оборони безальтернативно свідчить, що у довгостроковій перспективі суверенітет і територіальну цілісність України можна гарантувати лише за умови повноцінного членства в НАТО та ЄС.

Він додав, що оборонна реформа, яка триває в Україні за нормами і принципами НАТО, перш за все, забезпечує досягнення необхідних спроможностей Збройними Силами України, іншими складовими сил оборони.

Водночас, Україна поступово набуває ознак повноцінного члена євроатлантичної спільноти, який суттєво підвищить спроможності Альянсу в майбутньому безпековому середовищі.

— У Конституції України закріплено стратегічний курс на вступ до НАТО. Поступово Міноборони та Збройні Сили України опановують євроатлантичні принципи і стандарти, синхронізувавши національну оборонну реформу з відповідними реформами в Альянсі.

Підтримка України іноземними партнерами зростає. З нами пліч-о-пліч працюють іноземні стратегічні радники, інші іноземні радники та військові експерти з країн НАТО, які допомагають розбудовувати оборонне відомство та Збройні Сили України, — зазначив Сергій Масловський.

Читайте нас в Telegram
Спецпризначенці ліквідували танк та ЗРК «Тунгуска» загарбників

Спецпризначенці ліквідували танк та ЗРК «Тунгуска» загарбників

Воїни ССО знищили важку техніку та 11 військових армії росії на Донеччині.

Ще одна партія бронетранспортерів М577 прибула в Україну — їх передала Литва

Ще одна партія бронетранспортерів М577 прибула в Україну — їх передала Литва

У Міністерстві оборони Литви заявили про передачу Україні чергової партії бронетранспортерів М577. Машини прибули 23 квітня.

росія атакувала Костянтинівку КАБом: постраждалі у важкому стані

росія атакувала Костянтинівку КАБом: постраждалі у важкому стані

Сьогодні вранці росіяни скинули на місто Костянтинівка Донецької області керовану авіабомбу, внаслідок удару поранено 5 людей.

Микола Олещук показав, як воїни ППО відбивали нічну атаку «шахедів» над Одещиною

Микола Олещук показав, як воїни ППО відбивали нічну атаку «шахедів» над Одещиною

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони у ніч 23 квітня.

Майже половина контрактів Міноборони на закупівлю ОВТ укладені з вітчизняними виробниками

Майже половина контрактів Міноборони на закупівлю ОВТ укладені з вітчизняними виробниками

Станом на квітень 2024 року Міністерство оборони України має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень. Майже 50% з них укладені з українськими виробниками.

Влучання у харківську телевежу: удар був на висоті майже 140 метрів

Влучання у харківську телевежу: удар був на висоті майже 140 метрів

22 квітня окупанти влучили ракетою по харківській телевежі. Внаслідок цього в Харкові та найближчих населених пунктах відсутній сигнал цифрового ефірного мовлення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер

від 15500 до 22000 грн

Київ

Київський обласний військовий комісаріат

Водій-номер обслуги(ППО) військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область

Майстер з ремонту та обслуговуванню безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Стрілець-гранатометник (морська піхота)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Офіцер запасу ЗСУ

від 23000 до 130000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП