ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Уперше до танкового інституту вступили дівчата

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Липня 2019, 9:57
У Харківському військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» закінчилася вступна кампанія.

 

У Харківському військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» закінчилася вступна кампанія. Вчорашні абітурієнти, які приїхали сюди з усіх куточків України, вітають один одного зі вступом та готуються до початку першого армійського випробування – курсу молодого бійця.

Серед різнобарвного строю молодих людей (новобранці ще не отримали військового однострою)  окремо вирізняється невеличка зграйка  дівчат – уперше за багаторічну історію цього навчального закладу тут здійснено жіночий набір.

 – Хтось думає, що я прийшла сюди, бо до військового інституту легше вступити. Я подала документи до шести цивільних та двох військових вишів.  За результатами ЗНО,  я проходила в усі, але вибрала саме інститут танкових військ. За умовами вступу, тут, окрім конкурсу сертифікатів, довелося пройти ще професійний психологічний відбір, а також на рівні з хлопцями здавати іспит з фізичної підготовки – крос, підтягування. Було цікаво і дещо азартно, але легко – точно не було, – розповідає Маша – вчорашній абітурієнт, а тепер вже курсант-танкіст.

Маша родом із Черкащини. Вона одна з шести дівчат, які цього року вступили до Харківського військового інституту танкових військ. Це перший жіночий набір до вишу, який скасував «монополію» чоловіків у царині озброєння та військової техніки механізованих і танкових підрозділів.

– Про цей навчальний заклад я дізналася досить несподівано – через братового товариша, який цього року його закінчив. У нас у гостях він багато розповідав про своє курсантське життя, про навчання, про Харків і якось так ненароком обмовився, що цього року до танкового інституту набиратимуть і дівчат.Тоді я й вирішила, що саме це  – моє, – посміхається Маша.

Батьків вибір доньки здивував, але відмовляти її не стали.

– Мій батько – колишній військовий, офіцер запасу, – розповідає Маша. –  Він із розумінням поставився до мого рішення, сказав тільки, що буде важкувато. Втім, я й сама знаю, що професія військового – це важка праця, яка, окрім специфічних знань, потребує  гарних і фізичних, і вольових якостей.

У своїх силах дівчина впевнена. Її не лякає життя у курсантській казармі, не лякає насичений розпорядок дня, де на свої особисті потреби є дуже мало часу, не лякає й те, що доведеться досконало вивчати складну бойову техніку, водити танк чи БТР.

– Собі я вже все довела, тепер треба довести іншим, що для нас, дівчат, також є місце у армійському середовищі. Ми готові до будь-яких випробувань. Ми можемо долати ті самі випробування, що і чоловіки. І ми можемо захищати країну не гірше, ніж вони.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Старший стрілець-оператор

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Офіцер групи сил підтримки

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Електрозварник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ