ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Полтавщині на 25% зросла кількість 18-ти та 19-річних юнаків, які за власним бажанням пішли на строкову

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Листопада 2020, 19:25

Протягом трьох років кількість конкурсантів на найкращу матеріальну базу військово-патріотичного та фізичного виховання серед  навчальних закладів Полтавщини збільшилась утричі.

— Полтавська область на сьогодні є єдиною в Україні, де запроваджений та діє такий конкурс,  — розповів заступник начальника Полтавського обласного центру комплектування та соціальної підтримки з морально-психологічного забезпечення підполковник Едуард Бородай. — Запроваджений ще у 2017 році відповідно до обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді, захід став важливою складовою підвищення ролі у викладанні в школах предметів «Захист України» та «Фізичне виховання».

Динаміка зростання учасників конкурсу демонструє живу зацікавленість освітніх закладів як у вдосконаленні матеріально-технічної бази, так і в якості навчально-виховного процесу. Окрім осучаснення обладнання та методик, усе більше шкіл отримують навчальну зброю, а  до викладання предмета «Захист України» активно долучаються учасники бойових дій.

Якщо у перший рік дії Програми в конкурсі взяло участь усього 7 шкіл області, то через рік їхня кількість збільшилась удвічі. А вже цього року номінантами на головні призи стали 25 навчальних закладів Полтавщини.

До речі, до активної боротьби за першість спонукає й матеріальна складова. Адже за перше місце передбачена винагорода у сумі 150 тисяч гривень, за друге — 75 тисяч, за третє місце — 25 тисяч гривень.

Як важливий чинник дієвості конкурсу керівництво ТЦК і СП відзначило зростання якості цьогорічного призовного контингенту. За словами підполковника Едуарда Бородая, як порівняти з минулими роками, на 25 відсотків зросла кількість юнаків віком 18-19 років, що особисто висловили бажання піти на строкову службу. Майже такий самий показник зростання й кількості охочих підписати контракт або вступити до військових вишів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я на Великдень та Олімпійські ігри

У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я на Великдень та Олімпійські ігри

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував питання щодо можливості перемир'я на Великдень, який припадає цього року на 5 травня, та на період літніх Олімпійських ігор, які заплановані на 26 липня-11 серпня у Парижі.

Спецпризначенці вразили два російські ЗРК «Бук» на Сумському напрямку

Спецпризначенці вразили два російські ЗРК «Бук» на Сумському напрямку

Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на Сумському напрямку виявили зенітно-ракетний комплекс «Бук», який перебував на пусковій позиції.

Затримали ділків, що продавали авто, завезені для військових

Затримали ділків, що продавали авто, завезені для військових

Транспортні засоби, завезені начебто на потреби військових, ділки виставили для продажу на спеціалізованому сайті. 

Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Сьогодні, 30 квітня, Латвія анонсувала передачу нового пакету військової допомоги для України, до якого увійде партія розвідувальних дронів та зенітні гармати близької дальності.

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

Заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко відповіла, чи передбачається надання Україні дронів стратегічного рівня типу Global Hawk.

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення, отримуватиме 20 100 гривень основного грошового забезпечення плюс 100 тисяч за участь у бойових діях і 70 тисяч за кожні 30 днів на лінії бойового зіткнення. Тобто солдат може отримувати 190 100 грн, а офіцер ще більше.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар-невропатолог (військова служба)

до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Сержант з матеріального забезпечення

від 25000 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Пілот, оператор безпілотних авіаційних комплексів

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Суми та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Суми, Сумська область

Гранатометник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область