ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Комітет ООН визнав незаконними російські органи влади в Криму – проєкт резолюції

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Листопада 2020, 12:47

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН визнав незаконними російські органи влади в АР Крим. Проєкт резолюції щодо прав людини в Криму підтримали 63 країни. Про це йдеться в оновленій резолюції Третього комітету Генасамблеї ООН із соціальних і гуманітарних питань «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна», повідомляє пресслужба МінТОТ.

«Я сподіваюсь, що після затвердження у грудні резолюції вже Генасамблеєю ООН, завдяки консолідованій позиції міжнародної спільноти та тиску на РФ, Росія виконає всі пункти й, врешті, звільнить окуповані українські території. Окремо вдячний за приділену увагу проблематиці кримськотатарського народу. Зокрема, заклик про скасування всіх незаконних рішень щодо заборони Меджлісу, про припинення переслідувань та дискримінації кримських татар. П’ята поспіль резолюція щодо Криму наочно демонструє засудження окупації півострова світовою спільнотою, а також підтверджує нагальні потреби у доступі міжнародних організацій до півострова», – наголосив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

У резолюції наголошується, що РФ займається дискримінацією жителів півострова: кримських татар, українців і осіб, котрі належать до інших етнічних і релігійних груп. Третій комітет ГА ООН засуджує нав’язування російського громадянства, проведення незаконних виборчих кампаній і голосувань, зміну демографічного складу населення Криму і придушення національної ідентичності.

Засуджується незаконне встановлення російської юрисдикції та адміністрації в Криму, окремо наголошується, що органи та посадові особи Російської Федерації, створені в тимчасово окупованому Криму, є незаконними, і їх слід називати виключно «окупаційними органами Російської Федерації».

Окрім того, Комітет підтвердив свою глибоку занепокоєність тим, що окупаційна держава продовжує відмовляти в доступі до Криму моніторинговим місіям ММПЛУ та СММ ОБСЄ, попри наявність в них мандату, який охоплює всю територію України в її міжнародно визнаних кордонах.

Зазначається, що Комітет занепокоєний неадекватними умовами утримання в установах виконання покарань; примусом мешканців окупованого Криму присягати на вірність окупаційній державі; проведенням органами РФ обшуків та рейдів; обмеженнями, з якими стикаються українці, включаючи кримських татар, у здійсненні своїх економічних, соціальних та культурних прав, неможливість зберігати свою ідентичність та культуру й освіту українською та кримськотатарською мовами.

Також Комітет знепокоєний руйнівною діяльністю окупаційної держави, що супроводжуються експропріацією земель, знесенням будинків, виснаженням природних та сільськогосподарських ресурсів, що має негативний вплив і сприяє зміні економічної та демографічної структури Криму.

Співавторами резолюції виступили Україна, Грузія, Німеччина, США, Велика Британія, Франція, Латвія, Литва, Естонія та інші країни-партнерів України. Резолюцію підтримали 63 країни.

Читайте нас в Telegram
Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Міністерство закордонних справ України привітало досягнуті домовленості між Азербайджаном та Вірменією щодо делімітації міждержавного кордону на підставі Алма-Атинської декларації 1991 року.

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у телефонній розмові з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі обговорили проблему повернення з держави-агресорки депортованих дітей і військовополонених, зокрема бойових медиків.

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Сім автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога військовим, спритні ділки намагалися незаконно реалізувати на території Київської області.

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України, 51 із них — посмертно.

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Норвегія вирішила виділити додаткові 600 млн доларів на підтримку України.

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Кабінет Міністрів дозволив підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Дизеліст-електрик до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Сапер, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Водій

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Начальник майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область