ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Херсонські волонтери з початку війни надали допомогу воїнам на суму близько шести мільйонів гривень

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Жовтня 2020, 13:00

Уже протягом шести років Херсонський волонтерський центр допомоги Збройним Силам України піклується про українських військових. Практично щодня небайдужі мешканці міста плетуть маскувальні сітки для наших захисників.

Свою діяльність центр розпочав ще у 2014 році. Це стало можливим завдяки старанням Галини Уманець, яка  з перших днів Революції Гідності змогла організувати та скоординувати діяльність волонтерів. А згодом й надавати волонтерську допомогу українським військовим на передовій. За весь час Галиною та волонтерами здійснено величезну кількість поїздок на передову до наших воїнів.

– Уже не перерахувати, скільки кілометрів сіток ми сплели й відправили на передову за весь цей час. Скільки кілометрів подолали, дістаючись до хлопців на передову, – розповідає  координаторка Херсонського обласного волонтерського центру допомоги військовим ЗСУ Галина Уманець. – Завдяки небайдужим людям, нашим та іноземним волонтерам забезпечували бійців у важкому 2014 році. Чого ми тільки не привозили, починаючи з теплого одягу та взуття, закінчуючи автомобілями.  Серед військового устаткування прибори: нічного бачення, бронежилети, каски, коліматорні приціли, біноклі. Для побуту – пересувні лазні, холодильники, пічки для опалення, газові горілки, комп’ютери, бензопили, генератори. Загалом нам вдалося привезти допомоги воїнам на суму близько шести мільйонів гривень.

Чіткого розкладу роботи у майстринь немає − кожен приходить тоді, коли може і допомагає стільки, скільки вважає за потрібне. Плетіння маскувальної сітки − нескладне заняття, але вимагає посидючості й часу. На виготовлення одного полотна йде від декількох днів до тижня −  залежно від кількості учасників процесу.

– Ми в’язали захисні сітки  майже з ранку до ночі, іноді засиджувались і до опівночі, але все ж таки встигли завершити  дві величезні за 3 доби. Так хотіли встигнути доставити бійцям на передову до Дня Захисника України. І нам це вдалося, – говорить Галина Уманець. – Але до хлопців ми приїхали не тільки з сітками, а й з багатьма подарунками. Серед них – рації, комп’ютери, газові плитки з газовими балонами, каструлі, миючі засоби, противірусні препарати. Усе це стало можливим завдяки волонтерській допомозі. Не обійшлося і без смаколиків, які так полюбляють наші воїни.

Нині Херсонський волонтерський центр допомоги ЗСУ  продовжує плести маскувальні сітки, адже багато підрозділів на передовій їх потребує. Також через пожежі, які вирували на лінії фронту, деякі бліндажі згоріли й тепер, на етапі їхнього відновлення, вкрай важливо доставити до них захисні сітки якнайскоріше.

– Ми будемо раді будь-якій допомозі. Нам ніколи не будуть зайвими тканина зеленого чи коричневого кольору, а напередодні зими й білого.  Також потрібні  сітки маскувального захисного кольору, – ділиться Галина Уманець. – Найголовніше – це основа сітки. Головна вимога до матеріалу − його натуральний склад, щоб моментально не спалахував і не плавився під час горіння.

Про допомогу, на яку потребують у Херсонському волонтерському центрі допомоги ЗСУ, можна дізнатись за  номером телефону 050 518 31 92 чи написавши на сторінку в Facebook.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та інженерів SoftServe, які отримали нагороди та стали переможцями на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд «JAM Team», «IT Workshop», «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

Сили оборони контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове Донецької області. Українські військові блокують ворога та працюють над тим, щоб вибити його із займаних позицій.

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Володимир Зеленський заявив, що Україна вдячна Сполученим Штатам і кожному з партнерів за рішення на підтримку нашої держави та людей. Маємо зробити все, щоб життя перемогло.

Рятувальники з-під завалів дістали тіло чоловіка у Вовчанську

Рятувальники з-під завалів дістали тіло чоловіка у Вовчанську

У Вовчанську Харківської області з-під завалів, спричинених ворожими обстрілами, рятувальники вилучили тіло загиблого чоловіка.

Ворог повертає субмарини до пункту базування в новоросійську — Дмитро Плетенчук

Ворог повертає субмарини до пункту базування в новоросійську — Дмитро Плетенчук

Після перерви росіяни знову вдарили з акваторії Чорного моря. Про те, якими ракетами та скільки кораблів було задіяно для цієї атаки, розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 28000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Кременчук

Військова частина 2240 НГУ

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Кути

Військова частина А7126