Упродовж цього періоду новобранець проходить не лише фізичне тренування, а й внутрішнє становлення — вчиться діяти в колективі, працювати під тиском, приймати відповідальність і мислити як воїн….
	
Харчування воїнів — запорука не лише міцного здоров’я, а й ефективного вирішення поставлених завдань. Важливо не лише вміти нагодувати бійців у пунктах постійної дислокації, а також уміти готувати в польових умовах.
А ці умови вносять свої корективи…
Розташування одного з підрозділів на Луганщині. Відсутність бруду та сміття на подвір’ї неабияк тішить. Спускаємось у підвал із «арсеналом» провіанту. На сходах стоять 6-літрові банки, у яких військові зберігають кілька видів круп. Пояснюють: у такий спосіб вони захищають їх від гризунів. Сітки з капустою, морквою, цибулею, буряком, картоплею охайно стоять у ящиках і розділені між собою.
На полицях посортовані банки із домашніми закрутками. Великі пляшки з олією сховані в ніші стіни підземної комори, поруч – упаковка з кетчупом, майонезом. У куті – ємності з питною водою. На кухні жодної краплини безладу чи сміття. Все приладдя на своїх місцях.
На полиці – безліч приправ, аби страви мали довершений смак. Невдовзі обід, а тому кухар «ворожить» над буржуйкою. Його помічник нарізає салат зі свіжих овочів… Ще мить – і аромат свіжоприготовлених страв покличе підрозділ за стіл.
Пригадується літо 2014 року. Базовий табір 3-го батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля» облаштували серед голого поля. За лічені тижні з’явилися бліндажі, комунікації, електрика. Воїни проклали труби для водогону, викопали льох.
Побудували кухню та їдальню. На вході два оголошення: витяг з розпорядку дня щодо приймання їжі і прохання прибирати за собою. Щодня кухарі дивували новими наїдками, аби не було звикання. У великих армійських термосах – гарячі чай та кава, поруч з якими – цукор, згущенка й солодощі.
Серпень 2014 року. Бойовий виїзд у район Луганська. Неподалік міста наші військовослужбовці потрапляють під мінометний обстріл. Коли вибухи вщухають, одразу ж готують чай.
Листопад 2017-го. Військовослужбовці одного з оперативно-тактичних угруповань активно готуються до зими. Вони утеплюють не лише бліндажі, а й підсилюють перекриття польових кухонь і їдалень. Це приміщення для приймання їжі на 18 осіб збудували під метровим шаром землі та двома накатами колод. Одна витяжка розміщена в кухні, друга – в їдальні. Тут є і телевізор, який допомагає стежити за новинами.
Фото – з особистого архіву автора
@armyinformcomua 
   
   
 
    У напівзруйнованому будинку окупованої Авдіївки Донецької області бійці ГУР МО України виявили штаб російських загарбників із так званого центру «Рубікон».
   
   
 
    Президент України Володимир Зеленський відвідав пункт управління 1-го корпусу Національної гвардії України «Азов», який разом із суміжними підрозділами утримує оборону на Добропільському напрямку.
   
   
 
    На Донеччині правоохоронці викрили настоятеля одного з монастирів так званої «УПЦ МП» у підтримці російських окупантів.
   
   
 
    Українські танкісти розгромили російських загарбників ще до того, як ті пішли в атаку.
   
   
 
    Українські армійці вибороли 10 нагород — три золоті та сім бронзових — на чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед молоді до 23 років, який завершився в Албанії.
   
   
 
    Головне управління розвідки Міністерства оборони України поділилися ексклюзивним відео з роботою своїх бойових підрозділів на Запорізькому та Лиманському напрямках.
                    
                    від 21000 до 121000 грн
Володимир, Волинська область
Упродовж цього періоду новобранець проходить не лише фізичне тренування, а й внутрішнє становлення — вчиться діяти в колективі, працювати під тиском, приймати відповідальність і мислити як воїн….