ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові водолази обстежили затонулий об’єкт в акваторії Одеського порту

Вишкіл Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Травня 2020, 6:39

У Практичній (військовій) гавані Одеси відбулися водолазні спуски інструкторського складу Водолазної школи Збройних Сил України.

Як розповів кореспонденту АрміяInform головний інструктор Водолазної школи Віктор, навчально-тренувальні водолазні спуски проводились у водолазному спорядження з відкритим циклом дихання та здійснювались з метою обстеження затонулого об’єкта, який знаходиться в акваторії Практичної гавані Одеси.

‒ Затонулий об’єкт знаходиться на глибині 9 метрів і на відстані до 50 метрів від причальної стінки. Спочатку водолази відпрацювали занурення на глибину, далі під водою вони перевірили роботу свого спорядження при різних типах навантаження. Вже безпосередньо на морському дні провели тренування з орієнтування та зв’язку. Працюючи в парі й страхуючи один одного, водолази подолали дистанцію у 50 метрів та приступили до обстеження затонулого об’єкта в умовах поганої видимості. Наші інструктори детально оглянули об’єкт, перевірили його цілісність, обстежили корпус на наявність різних сторонніх предметів. У планах керівництва Водолазної школи запровадити у навчальному процесі курсантів та змоделювати проект з відпрацювання завдань типової суднопідіймальної операції з підйому на поверхню затоплених об’єктів. Звісно, для відпрацювання подібних завдань нам потрібно отримати спеціальне обладнання, яке планується закупити для цих потреб, ‒ розповів головний інструктор Водолазної школи Віктор.

До речі, Віктор Миколайович один із найдосвідченіших водолазів у Військово-Морських Силах ЗС України. За час служби у водолазних підрозділах провів під водою на різних глибинах понад 3800 хвилин. До слова, цього дня завдання на глибині нарівні з побратимами виконувала й Катерина Нікітенко. Це дівчина-військовослужбовець, яка першою за всю історію Збройних Сил України пройшла підготовку та здобула водолазну кваліфікацію. За її плечима 650 хвилин, проведених під водою, та водолазні спуски з борту водолазного судна на глибину до 30 метрів у Чорному морі.

Нині у Водолазній школі практично 90 відсотків усіх спусків під воду відпрацьовуються на водолазному спорядженню з відкритим циклом дихання. Але у навчальному закладі планують значно вдосконалити підготовку водолазів. Йдеться насамперед про використання у навчанні водолазних систем  замкнутого циклу дихання, а саме кисневих ребризерів різних типів. У чому полягають особливості їхньої роботи. На відміну від традиційних аквалангів, це обладнання не потребує заправки киснем, а виробляє його самостійно. Оскільки мова йде про дихальний апарат замкнутого циклу, вуглекислий газ, який виділяється в процесі дихання в ньому, поглинається хімічним складом, збагачується киснем і знову подається на вдих. Відповідно, ніяких бульбашок, що утворюються при видиху, теж немає, що дуже важливо при виконанні особливо важливих завдань і секретних місій.

Це спорядження не лише оновить лінійку водолазного обладнання Водолазної школи, але й дозволить водолазам виконувати більш складні завдання під водою. Крім того, з допомогою кисневих ребризерів  можна значно більше часу проводити під водою без шкоди для здоров’я самих водолазів. До слова, інструкторсько-викладацький склад та курсанти матимуть змогу здійснювати підводні занурювання у відкритому морі на глибину до 60 метрів. Наразі водолазні спуски проводяться у системах із відкритим циклом дихання на глибину до 30 метрів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор систем звязку

від 20100 до 120100 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Оператор БПЛА 87 Батальйон ДШВ

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Автоелектрик, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408