ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чи закінчиться тимчасове непорозуміння у суді?

Випробувано на собі
Прочитаєте за: 4 хв. 5 Серпня 2019, 14:33

АрміяInform провела опитування військовослужбовців у Хмельницькому, Старокостянтинівському і Кам’янець-Подільському військових гарнізонах щодо рішення суду про призупинення переходу на харчування за каталогом військових частин ЗСУ.

Повернутися до аутсорсингу – пересісти з «мерседеса» на «запорожець»

Полковник Юрій Школьний, заступник начальника Хмельницького гарнізону з тилу:

— Я – начальник тилу військової частини, яка в листопаді 2017 року перейшла на каталог. Скажу відверто, повернутися до аутсорсингу – це все одно, що пересісти з нового «мерседеса» на старий горбатий «запорожець».

Нині фактично  маємо розширення каталогу продуктів з 30 позицій до 400! Контролюємо якість і кількість продуктів харчування (Авт. — фірма замовляла, привозила, отримувала і готувала. Ні командир, ні начпрод не мали права втручатися у цей процес). У стаціонарній їдальні та в польових умовах (у районі ООС, зокрема) їжу готують військові кухарі, які таким чином підтримують фаховий рівень. Маємо винятково позитивні відгуки наших військових про розмаїття, якість і смак приготованих страв. Розширений асортимент продуктів дає змогу проводити тематичні дні національних кухонь різних народів світу.

Стіл від «фірмачів»: якість приготування їжі на «3+»

Підполковник Юрій Нечитайло, заступник командира 48-ї Кам’янець-Подільської інженерної бригади:

— Наша бригада мала перейти на харчування за каталогом цього місяця. Нині її надає одна з фірм за умовами аутсорсингу. Скажу відверто, і це буде думка 90 % особового складу: якість приготування їжі на «3+». Та найголовніше – умови, в яких харчуються військовослужбовці, а вони — жахливі. Їдальні давно потрібен ремонт, причому далеко не косметичний. Дирекція своїм кухарям, які справді важко тут працюють, платить мізерну зарплатню.

До призупинення процесу переходу війська на харчування за каталогом ставлюся дуже негативно. Вважаю це рішення суду тимчасовим непорозумінням. Упевнений: найближчим часом нас годуватимуть не «фірмачі», а наші військові кухарі.

«Не завжди на моєму домашньому столі є те, що ми їмо в полковій їдальні»

Старший солдат Олександр П., розвідник 8-го окремого полку спеціального призначення:

— Наша військова частина на харчування за каталогом перейшла ще майже два роки тому. Я служу тут неповні п’ять. Тож пам’ятаю, як було, і знаю, як є. Це небо і земля. Скажу по правді, не завжди на моєму домашньому столі є те, що ми їмо в полковій їдальні. Якщо нас повернуть до підходів у харчуванні, підбору продуктів і якості приготування їжі, як це було 4-5 років тому, ми звичайно витримаємо і звикнемося.

Але… це буде добрячий крок назад.

А того суддю, який ухвалив це рішення, я пропоную призвати в ту військову частину, де ще досі недоварюють кашу, їдять чорні макарони й кип’ятять у баняках чай!

Спочатку оновлення обладнання їдальні, а потім перехід на каталог

Підполковник Василь Фесун, заступник командира 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка:

— Перейти на харчування за каталогом наша бригада мала 27 серпня. У нас непідготовлена база для цього переходу — котли старого зразка, ще 1970-х років. І їх недостатньо. Фірма, яка тепер займається організацією харчування, не вкладає кошти у розвиток матеріальної бази, в заміну обладнання на нове і сучасне, тому що договір підписують тільки на рік.

Тому я за те, щоб перехід нашої бригади на новий вид харчування був перенесений. До того часу, коли надійдуть кошти на оновлення обладнання їдальні. Так, як це зроблено у 8-му полку спеціального призначення, навчальних центрах і в Академії сухопутних військ у Львові.

Зруйновані сподівання

Сержант Максим В., кранівник окремого інженерно-аеродромного батальйону:

— У нашому гарнізоні є військові частини, які вже давно перейшли на новий тип харчування, завдяки цьому мають на столах вибір кількох перших, других страв, свіжі фрукти, йогурти, салати, соки чи газовані напої. Ми такі сніданки, обіди і вечері лише в районі ООС куштували. Відверто кажучи, у своїй військовій частині почуваємося дещо обмеженими. Адже так само служимо, виконуємо обов’язки за призначенням не гірше інших, стараємося, з відряджень не вибуваємо. Сподівалися, що найближчий місяць-два теж харчуватимемося, як кажуть, «як білі люди». А тут — ні! Якийсь там суд, за чиїмось там позовом намагається керувати організацією харчування військовослужбовців у Збройних Силах. Вважаю це абсурдом.

Фото з архіву Андрія Агєєва

Позаштатний кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Кулеметник

від 20500 до 20500 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Бухгалтер

від 21000 до 51000 грн

Житомир

Військова частина А1112

Командир відділення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Морська Піхота ЗСУ

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ