ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Світ вшановує пам’ять жертв геноциду: не забудемо, вистоїмо, помстимось

Новини Свята та річниці
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Грудня 2022, 10:40

У 2015 року на 69-й сесії Генеральної Асамблеї ООН була прийнята Резолюція, якою 9 грудня проголошено Міжнародним днем вшанування пам’яті та гідності жертв злочину геноциду та запобігання цим злочинам. Цим рішенням Генеральна Асамблея підтвердила всі рішення та постанови в системі Організації Об’єднаних Націй, які зробили внесок у створення та розвиток процесу запобігання та покарання злочину геноциду.

Приймаючи цю резолюцію без голосування, всі 193 держави-члена тим самим підтверджують, що кожна окрема держава відповідальна за захист свого населення від геноциду, що така відповідальність передбачає попередження цього злочину, зокрема підбурювання до нього.

Ця дата була обрана не випадково. Саме 9 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про запобігання злочину геноциду і покарання за нього — перший договір про права людини, прийнятий Генеральною Асамблеєю. Конвенція вказує на зобов’язання міжнародного співтовариства «ніколи знову» та містить перше міжнародно-правове визначення «геноциду», широко прийняте на національному та міжнародному рівнях. Вона також встановлює обов’язок держав-учасниць запобігати злочину геноциду та карати його.

На Всесвітньому саміті 2005 року держави-члени зобов’язалися захищати своє населення від геноциду, військових злочинів, етнічних чисток і злочинів проти людства, а також від підбурювання до них.

Геноцид досі є своєрідним викликом для міжнародних організацій, адже в сучасному суспільстві й досі існують люди, що готові йти на масові жорстокі вбивства. Ситуація в Україні лише підтверджує цю тезу. Вже кілька століть спочатку російська імперія, потім радянська влада, зараз рф впроваджують практику геноциду, етноциду по відношенню до українського народу. Кожного разу сусідня країна вдається до засобів культурно-історичного та фізичного знищення нашої країни: від заборони мови та письма до Голодомору, вбивств, катувань, репресій.

Події російсько-української війни — це ще один прояв цілеспрямованої агресії однієї країни проти іншої, основною метою якої є чергова спроба знищення української нації.

У 2015 році, коли було прийнята резолюція про відзначення Міжнародного дня вшанування пам’яті та гідності жертв злочину геноциду та запобігання цим злочинам, Україна вкотре намагалась врятувати кримських татар від зазіхань окупантів, захистити від геноциду російської влади людей на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

З 24 лютого російські війська, порушуючи всі можливі міжнародні норми та права, а найстрашніше — перекресливши будь-які уявлення про людяність та норми моралі, знищують представників всіх національностей, рас, лише тому, що вони живуть в Україні і готові боротися за своє право жити у власній державі, за власними правилами навіть ціною власного життя. І зараз неможливо ні уявити, ні порахувати кількість жертв російського геноциду проти української нації.

Вічна памʼять усім жертвам російського терору!

Перемога у цій війні раз та назавжди зупинить знищення рашистами української нації.

Читайте нас у Facebook
Міноборони оголосило конкурс на здобуття премії ім. Богдана Хмельницького

Міноборони оголосило конкурс на здобуття премії ім. Богдана Хмельницького

Міністерство оборони України інформує про початок конкурсу на отримання премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва у 2024 році.

Україна і Канада розширюють співпрацю у сфері гендерної рівності та медичного забезпечення ЗСУ

Україна і Канада розширюють співпрацю у сфері гендерної рівності та медичного забезпечення ЗСУ

Заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова на зустрічі з послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл обговорили питання розширення співпраці між країнами по забезпеченню принципів гендерної рівності у військах та медичного забезпечення Збройних Сил України, зокрема, шляхом об’єднання дипломатичних зусиль.

Міноборони працюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Міноборони працюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Представники Міноборони зустрілись із представниками компанії, яка, єдина у світі, забезпечує щодобову фотозйомку всієї території планети з роздільною здатністю 3-5 метрів.

Внаслідок обстрілу Гірника на Донеччині 2 людини загинуло і 6 поранено

Внаслідок обстрілу Гірника на Донеччині 2 людини загинуло і 6 поранено

Росіяни сьогодні по обіді атакували «Ураганами» місто Гірник на Донеччині.

Італійська гаубиця-«бабуся» влучно б’є по ворогу вдень і вночі

Італійська гаубиця-«бабуся» влучно б’є по ворогу вдень і вночі

Гармату OTO Melara Mod 56 розробили ще в 1950-х роках для гірсько-піхотних підрозділів. Але такий поважний вік не заважає їй зараз точно і ефективно знищувати росіян.

Литва, Латвія та Естонія закликали ЄС розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку

Литва, Латвія та Естонія закликали ЄС розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку

Президенти Естонії, Латвії та Литви: Алар Каріс, Едгарс Рінкевічс і Гітанас Науседа у 20-ту річницю вступу країн Балтії до Євросоюзу закликали розпочати переговори з Україною щодо вступу до блоку.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник складу безпілотних авіаційних комплексів

від 25000 до 30000 грн

Полтава

Військова частина А4759

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик/иня

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Офіцер (за напрямком розшукової діяльності)

Харків

Харківський зональний відділ ВСП

Водій

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ