ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Експропріацією» зерна в українських фермерів, росія продовжує справу сталіністів і нацистів – МЗС

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Квітня 2022, 7:14

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує злочинні дії росії, пов’язані з так званою «експропріацією» врожаю у фермерів Херсонської області.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що таке рішення законодавчих зборів красноярського краю рф є нічим іншим, як прямим продовженням злочинної політики радянської влади, відповідальної за Голодомор 1932–1933 років та масовий штучний голод 1921–1923 і 1946–1947 років.

«Викраденням зерна, яке загарбники називають «експропріацією», росія продовжує справу сталіністів і нацистів», – підкреслили українські дипломати.

У МЗС наголосили, що мародерське вивезення зерна з Херсонської області, а також блокування відвантажень з українських портів та мінування суднохідних шляхів загрожують продовольчій безпеці світу. Дипломати нагадали, що Україна забезпечує продовольчими товарами майже 400 мільйонів людей у всьому світі, українське зерно традиційно експортується до країн Європи, Північної Африки, Близького Сходу та Азії.

«Своїми незаконними діями росія фактично обкрадає не лише Україну, а й споживачів за кордоном. За оцінкою ООН, близько 1,7 мільярда людей можуть стикнутися з бідністю та голодом через порушення продовольчої системи внаслідок повномасштабної війни, розв’язаної рф проти України. Крім того, Росія продовжує умисно блокувати посівні роботи в Україні, знищуючи сільськогосподарську техніку та завдаючи ракетних ударів по всій території нашої держави», – йдеться у заяві.

МЗС наголосило, що злочинне вивезення українського зерна є черговим свідченням деструктивних дій РФ, які порушують основні принципи Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) – гарантування продовольчої безпеки та подолання голоду.

«Така політика держави-агресора ставить під питання доцільність її членства у ФАО та інших міжнародних організаціях», – заявили у міністерстві.

У зв’язку з цим Україна вимагає від росії припинити незаконне викрадення зерна, розблокувати українські порти, відновити свободу судноплавства та дозволити прохід торговельних суден, а також закликає міжнародну спільноту посилювати економічні санкції з метою припинення збройної агресії рф проти України, запобігання гуманітарній катастрофі та погіршенню ситуації з продовольчою безпекою у світі.

Як повідомлялося, на сайті законодавчих зборів красноярського краю рф було опубліковано текст про плани «експропріювати надлишки врожаю фермерів Херсонського регіону».

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що російські загарбники вивозять зерно та продукти харчування з тимчасово окупованих територій.

Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Стрілець, помічник гранатометника в ЗСУ

від 50000 до 150000 грн

Київ, Київська область

Оператор-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кінолог-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Токаp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ