ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Друга армія світу» на танках — «консервних бляшанках»

Прочитаєте за: 2 хв. 25 Березня 2022, 12:03
Ілюстративне фото

Поки російські солдати в паніці кидають на полі бою танки та бронетранспортери, тікаючи від українців, кремль думає, як же поповнити свій парк бойових машин.

Усім відомо, що найкращу техніку росармії ми вже давно розбили чи забрали як трофеї. Того ж, що в росії залишилося, не вистачає навіть для формування хоч якихось резервів.

Нещодавно у своїх затишних кабінетах російські генерали, трошки відійшовши від своєї поразки, винайшли єдиний і останній вихід із ситуації.

Так, окремим наказом по міністерству оборони країни-агресорки вирішено знімати з довгострокового зберігання всю військову техніку, зокрема танки Т-62М. Останній зразок ОВТ був на озброєнні в радянському союзі за часів правління Хрущова десь 50 років тому.

Щоб було зрозуміло для пересічного читача, техніка, що знаходиться на довгостроковому зберіганні, зазвичай десятиліттями стоїть просто неба. Може її там хтось й охороняє. Проте, добре знаючи порядки в росармії, за 30-40 років точно знайшовся такий, хто зняв з неї якусь дефіцитну деталь  чи забрав щось важке для пункту прийому металу. Адже на одну маленьку зарплатню в росії  важко прожити.

Також для будь-якого армійця смішно виглядає саме повідомлення генштабу зс росії про те, що вся техніка під час довгострокового зберігання постійно ремонтувалася, прогрівалася. Тож зараз, як кажуть, зі старту – готова до бою. Проте ми вже знаємо, як насправді відбувається в «другій армії світу», де традиційно вважають, що папір все стерпить.

Як повідомили кореспондентові АрміяInform фахівці з експлуатації бронетанкового озброєння ЗСУ, вже після 5-10 років довгострокового зберігання техніку треба дуже довго відновлювати. Адже, мінімум, всі гумові деталі точно будуть не придатні. Також чимало часу піде на перевірку та обслуговування електропроводки, усунення корозії на основних агрегатах двигуна тощо. І все це, нагадуємо, в разі наявності всіх деталей та систем, у що важко повірити.

Якщо ж чогось важливого не вистачатиме, то треба писати заявки, погоджувати їх із начальниками. Якщо документи й пройдуть наверх, то потім ще доведеться чекати на прибуття потрібної деталі з якогось підприємства, але через низку зайвих інстанцій-посередників.

Варто додати, що більшість цієї бронетехніки перебуває на військових заводах та арсеналах десь у Сибіру чи на Уралі. Тому її ще треба комусь прийняти, замовити залізничні платформи, підготувати варту, перевезти до якоїсь станції. Уже на місці розвантаження за неї хтось візьметься відповідати і відновлювати. Після цього можливо танки проїдуть ще 50-100 км, щоб у нас перетворитися купу обгорілого металу.

Отже, із нетерпінням чекатимемо на новий металобрухт і свіже добриво для нашої Української землі.

Тримаймо стрій і віримо в Перемогу України!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Нічна атака на росію, знищення новітнього РЛС ворога, ситуація на фронті: стрім з прифронтового міста

Нічна атака на росію, знищення новітнього РЛС ворога, ситуація на фронті: стрім з прифронтового міста

Уночі дрони атакували Краснодарський край. Уражено НПЗ «Славянськ-ЕКО», бітумний завод, Ільську НПЗ та інші об’єкти. Всього у Краснодарському краї нарахували за ніч більше 10 БПЛА. Також можливе ураження військового аеродрому у станиці Кущевська Краснодарського краю.

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Протягом доби на південному напрямку було ліквідовано 160 окупантів й знищено 42 одиниці озброєння та військової техніки. Крім того, українські захисники розгромили 4 польові пункти російського боєпостачання.

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Село Козацьке Херсонської області вкотре опинилося під ворожим вогнем.

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

Сьогодні українські військовослужбовці знищили два розвідувальні дрони противника в Одеській області.

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Унаслідок влучання ворожого ударного дрону в цивільну вантажівку поблизу Вовчанська Харківської області поранено чоловіка.

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія сьогодні оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн дол. 50 млн з цієї суми піде на протиповітряну оборону.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Оператор БПЛА військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Одеса, Одеська область

Водій

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

115 окремий батальйон 110 ОБр ТрО

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Стрілець-зенітник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Навідник кулеметного відділення

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО