ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

День єднання: як в Україні відзначали нове державне свято

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 6 хв. 16 Лютого 2022, 18:40

Сьогодні вся Україна відзначала нове державне свято —  День єднання.

В усіх містах України піднімали Державний Прапор на будинках і спорудах, а о 10:00 в унісон виконували головну пісню України.

Львів, Дніпро, Вінниця, Харків, Хмельницький, Одеса і Житомир…АрміяInform пропонує поглянути, як це було.

На Львівщині сотні військовослужбовців та працівників навчального закладу, військовослужбовці інших військових частин та установ Львівського гарнізону разом віддали шану синьо-жовтому прапору та виконали Гімн нашої держави біля найбільшого флагштока з Державним Прапором України поруч із Національною академією сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

— Наша єдність народжена віками боротьби. Вона зміцнена кров’ю сьогоднішніх захисників Вітчизни. Її відображають наші символи — синьо-жовтий Прапор та Державний Гімн України. Її захищають Збройні Сили України — наріжний камінь єдності, потужний гарант незалежності нашої землі, — зауважив начальник Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Також урочистості відбулись і в Інституті морально-психологічного забезпечення та Військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ. Тут вихованці академії вишикувались у стрій, що являв собою обрис мапи України. Разом з офіцерами і курсантами інституту та коледжу Державний Гімн України виконала відома співачка, солістка оркестру НАСВ Маріанна Ільків.

У Дніпрі під музичний супровід військового оркестру штабу оперативного командування «Схід» містяни об’єдналися в патріотичному флешмобі на знак любові до України. На очах у людей курсанти розгорнули великий прапор України — 9 на 12 метрів.

Увечері на дніпрян чекає неймовірне видовище — у небі з’явиться найбільший український прапор, створений відомою у світі світломузичною інсталяцією DniproLightFlowers. Повідомляється, що масштабна проєкція сягатиме понад 10 кілометрів. Це більш ніж 5 тисяч світлових пікселів і лазери інсталяції DniproLightFlowers.

Так, з 16 лютого і до кінця тижня — з настанням темряви і до опівночі — синьо-жовтий прапор простягатиметься по обидва береги Дніпра.

У Вінниці на Замковій горі до урочистих заходів долучились військовослужбовці Вінницького гарнізону, очільники міста та області, депутати міської ради та активісти місцевих громадських організацій.

—Це не просто день, коли ми говоримо про єднання — зараз час згуртуватися всім! Найважливіше зараз — зберегти державу, захистити її кордони, продемонструвати нашим міжнародним партнерам, що ми єдині як ніколи. Україна — це наш дім. Вінниця —наше рідне місто. І в наших силах консолідуватися заради майбутнього, — прокоментував вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Урочисто підняли український стяг під звуки Державного Гімну і в Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

У Харкові у сквері Сергіївського майдану зібралися керівництво області та міста, представники обласного та міських ТЦК та СП, військових частин, курсанти ХНУПС, студенти, активісти та небайдужі жителі міста. З нагоди нового державного свята відбулося підняття  Прапора України, а Гімн України  виконав хор ХНАТОБ/«Схід Opera».

За словами голови ХОДА Олега Сінєгубова, подібні урочисті заходи відбуваються в кожному районі та в кожній територіальній громаді області.

— Будуть підняті прапори, ми відзначаємо державну символіку як єдність нашої держави. Ми впевнені, що перемога буде за нами. Ми спокійні і не піддаємося на ті провокації, які нині лунають із сусідньої держави. Ми віримо в себе, ми віримо в армію, у тих людей, які стоять поряд із нами, — наголосив Олег Синєгубов.

У Хмельницькому заходи до Дня єднання відбулися в дендропарку «Поділля» біля найбільшого Державного Прапора області.

Участь у святкових заходах взяли представники влади області та міста, військовослужбовці гарнізону, активісти громадських патріотичних об’єднань, учнівська і студентська молодь.

З нагоди свята на флагштоку підняли державний синьо-жовтий стяг. Усі присутні разом виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих Героїв України, а також подякували сьогоднішнім воїнам-захисникам, які тримають мирне небо українського Донбасу на своїх плечах.

Зазначається, що разом з усією Україною сьогодні о 10:00 урочистості відбулися в кожній з військових частин гарнізону.

Військові в  оперативному командуванні «Схід» урочисто підняли Державний Прапор.

— З метою консолідації суспільства під час посилення воєнно-політичного тиску з боку Російської Федерації Президент Володимир Зеленський підписав указ про святкування Дня єднання. У такий спосіб українська держава і суспільство демонструють, що ми єдині й сильні тільки тоді, коли об’єднані — й однією думкою і душею боремося за те, щоби нашу територію в подальшому ніхто не забирав.

Тому це свято можна порівняти з Днем Соборності України. Важливо, щоб кожен патріотично налаштовувався на захист нашої держави, — радить начальник відділу морально-психологічного забезпечення оперативного командування «Схід» підполковник Сергій Самчук під час церемонії підняття Державного Прапора України в управлінні оперативного командування «Схід».

Однак, незважаючи на заяви Росії щодо відведення військ від кордонів з Україною, загроза вторгнення залишається, пояснює офіцер.


В Одесі у військових частинах ВМС і на кораблях, які несуть бойове чергування в Чорному та Азовському морях провели ритуал підняття Державного Прапора.

Заходи розпочалися з урочистого шикування та привітання командувача Військово-Морських Сил ЗС України контрадмірала Олексія Неїжпапи.

— Для нас наш Прапор, наш Гімн — це символи єдності, державності, символи нашої країни, символи того, що ми з вами всі, від півночі до півдня, від сходу до заходу — єдиний народ, єдина країна, — наголосив під час своєї промови командувач Військово-Морських Сил ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа. — Ми багато сторіч боремось за незалежність нашої країни, і сьогодні ВМС разом з побратимами з інших видів та родів військ Збройних Сил, наших друзів з інших військових формувань сектора безпеки та оборони готові до відсічі будь-якої агресії проти нашої держави, — додав він.

Кораблі і катери, які несуть бойове чергування та виконують завдання в Чорному і Азовському морях, також приєднались до святкових ритуалів.

— Не одне століття Росія намагалася поневолити нас. Вони присвоюють нашу віру, історію, культуру. Російська мова, російська церква, російська масова культура заполонили Україну, і це є загрозою та роз’єднуючим фактором для України. Це — загроза нашої національної ідентичності і державності. Саме тому сьогодні проголошено день єднання всієї нашої нації навколо нашої держави, — зазначив начальник Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова генерал-майор Олександр Левченко під час урочистостей, приурочених новому державному святу.

Як і вся країна, у ці напружені лютневі дні офіцери та курсанти-«корольовці» єдині як ніколи, адже розуміють та усвідомлюють: від нашої єдності сьогодні залежить саме існування й майбутнє Української Держави.

Кореспондент АрміяInform

Позаштатний кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
росармія зруйнувала освітній заклад у Херсоні

росармія зруйнувала освітній заклад у Херсоні

Війська росії поцілили по закладу освіти у Корабельному районі Херсонщини. На щастя, обійшлося без жертв.

Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення — речник ОСУВ «Хортиця»

Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення — речник ОСУВ «Хортиця»

Війська рф продовжують тиснути на позиції українських військових на Бахмутському напрямку, зокрема на околиці міста Часів Яр Донецької області.

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Катерина Черногоренко відзначила курсантів — переможців хакатону НATO

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та інженерів SoftServe, які отримали нагороди та стали переможцями на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд «JAM Team», «IT Workshop», «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове

Сили оборони контролюють дві третини сіл Очеретине та Соловйове Донецької області. Українські військові блокують ворога та працюють над тим, щоб вибити його із займаних позицій.

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Одна з ракет росіян впала за 15 км від польського кордону

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Президент: Україні необхідні системи ППО, достатня кількість зброї, а також оперативність у постачанні

Володимир Зеленський заявив, що Україна вдячна Сполученим Штатам і кожному з партнерів за рішення на підтримку нашої держави та людей. Маємо зробити все, щоб життя перемогло.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер штабу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Лікар-травматолог

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Інспектор прикордонної служби, фельдшер

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Військовий перекладач з англійської

від 25000 до 55000 грн

Житомир

Військова частина А1262

Водій-сапер

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області