ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Форпост» об’єднує  дітей зі всієї України

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Листопада 2019, 16:37

У Києві розпочався Всеукраїнський форум військово-патріотичних організацій «Досвід мужніх». Упродовж двох днів понад пів сотні учасників із усієї України спільно з представниками оборонного відомства обговорюватимуть розвиток військової патріотики. А ще – формування оборонної свідомості в українському суспільстві.

Серед найпотужніших організацій, представлених на форумі, – Вінницький військово-патріотичний клуб «Форпост». Його засновник – колишній військовий та вчитель предмета «Захист Вітчизни» Федір Водянюк.

– З початком війни молодь Вінниччини прагнула більше дізнатися про військо, наших бійців, сучасне озброєння. І от у 2015 році я зважився створити заклад, в якому військовій справі вчилися б діти різного віку, – розповідає чоловік. – Починав із невеличкого підвального приміщення в Ямполі, яке за кілька років виросло до повноцінного клубу.

Масштаби діяльності «Форпосту» вражають не тільки різноманіттям занять, а й кількістю учасників. Тут є класи військової підготовки, мініполігон з тактичною смугою перешкод. Нерідко у «Форпості» збираються школярі для навчально-польових зборів з предмета «Захист Вітчизни». Тут відбуваються Військово-патріотичні збори з рукопашного бою «Ми майбутні захисники твої, Україно!», а також найпопулярніший серед школярів зі всієї України десятиденний військово-спортивний вишкіл «Щит і Меч».

– На тактичній смузі перешкод юнаки й дівчата набувають знань і практичних навичок, необхідних майбутнім захисникам України, – розповідає Федір Водянюк. – До прикладу, це і парашутно-десантна, гірсько-штурмова, тактична, вогнева, інженерна, військово-медична підготовка, топографія та рукопашний бій. Діти навіть можуть виконати стрибок з парашутом. Організовуємо і марш-кидки від 3 до 20 км та туристичні походи по всій країні на кшталт 130-кілометрового у Карпати, де вихованці пройшли практику з виживання, дружби, взаємодопомоги, школу розвідника та рятувальника.

Вихованці клубу беруть активну участь у різноманітних військово-патріотичних іграх, як от «Вояцький дух» на базі 169-го навчально-тренувального центру ЗСУ «Десна». Цікавлять «форпостівців» і військово-спортивні турніри та збори на базі Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова, а також заняття з рукопашного бою.

– Постійно проводимо екскурсії до військових частин і музеїв, запрошуємо бійців до нас. Ще в перші роки функціонування клубу побачили результат роботи – наш вихованець пов’язав життя з армією. Тепер він вже не учень, а вчитель у клубі. Тож висновок один – ми йдемо правильним шляхом, – підсумовує Федір Водянюк.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

Заступниця Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко відповіла, чи передбачається надання Україні дронів стратегічного рівня типу Global Hawk.

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення отримуватиме 20 100 гривень основного грошового забезпечення плюс 100 тисяч за участь у бойових діях і 70 тисяч за кожні 30 днів на лінії бойового зіткнення. Тобто солдат може отримувати 190 100 грн, а офіцер ще більше.

У Києві відкрився новий Центр рекрутингу, вже 18-й в Україні

У Києві відкрився новий Центр рекрутингу, вже 18-й в Україні

Сьогодні, 30 квітня, у Києві в приміщені Соломʼянської РДА відкрито новий Центр рекрутингу української армії. Це вже 18-й центр загалом в Україні.

У ВМС ЗСУ повідомили про загрозу застосування ворогом «калібрів»

У ВМС ЗСУ повідомили про загрозу застосування ворогом «калібрів»

Речник Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, речник Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук доповів про бойову ситуацію на морі.

АрміяInform запускає нову рубрику, в якій бійці можуть поставити запитання військовому керівництву

АрміяInform запускає нову рубрику, в якій бійці можуть поставити запитання військовому керівництву

На АрміяInform стартувала нова рубрика — «Є-питання». У ній редакція пропонує відповісти представнику військового керівництва на запитання, які зібрала серед військовослужбовців, офіцерів та солдатів, а також інших наших читачів. 

У Запоріжжі викрили правоохоронця, який вимагав у військового хабар

У Запоріжжі викрили правоохоронця, який вимагав у військового хабар

Повідомлено про підозру правоохоронцю, який вимагав 100 тисяч гривень хабаря у військовослужбовця.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу спеціальних робіт, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Окремий контрольно-пропускний пункт Київ, ДПСУ

Командир міномета 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Аеророзвідник / оператор fpv дрона

від 30000 до 120000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Нікополь

Старобільський РТЦК та СП