ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Міноборони виробляють єдиний підхід до порядку реалізації завдань оборонної реформи

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Жовтня 2021, 17:17

Сьогодні в Міністерстві оборони відбулася робоча нарада з вироблення єдиного підходу до порядку реалізації завдань оборонної реформи в системі Міноборони за участю першого заступника Міністра оборони Івана Руснака, представників структурних підрозділів Міністерства оборони, Апарату Головнокомандувача ЗС України, Генерального штабу ЗС України, іноземних радників та експертів Програми Protect Program (Канада).

Виступаючи перед учасниками наради, Іван Руснак нагадав, що в Міністерстві оборони цей рік було оголошено Роком Євроатлантичної трансформації. Він підкреслив, що оборонну реформу проводять не заради реформи, а задля результатів. Усі трансформаційні процеси в Міністерстві оборони та Збройних Силах України допоможуть створити інтегровану оборонну інституцію євроатлантичного типу.

Перший заступник Міністра оборони наголосив, що сьогодні українському війську потрібні висококваліфіковані і підготовлені кадри, які пройшли відповідну підготовку у військових навчальних закладах і готові до впровадження найкращих підходів та методик країн-партнерів у життєдіяльність Міноборони та ЗС України. Він подякував присутнім іноземним радникам за надану консультативно-дорадчу допомогу в процесі реформування системи військової освіти. Адже завдяки їхнім консультаціям і порадам українські вищі військові навчальні заклади удосконалюють процес навчання на основі освітніх підходів і найкращих практик держав-членів НАТО.

Як наголосив генеральний директор Директорату політики у сфері оборони Міноборони Юрій Пунда, який звітував перед присутніми про кроки підрозділу, оборонну реформу проводять з метою підвищення ефективності і задля економії зусиль. «І на чому варто наголосити — отримання конкретного результату. А основа запропонованого підходу до продовження оборонної реформи — цілі партнерства Україна-НАТО», — підкреслив Юрій Пунда.

Під час обговорення доповіді генерального директора Директорату політики у сфері оборони Міноборони керівники структурних підрозділів Міноборони запропонували альтернативні підходи до визначення платформи для реалізації заходів подальшої реформи.

Юрій Пунда зауважив, що імплементація підходів і норм НАТО відбувається через іноземних радників. Тому консультативно-дорадчу допомогу радників потрібно зробити системною. Адже залучення іноземних експертів до роботи структурних підрозділів МО України та ЗС України дозволило напрацювати певні рекомендації щодо необхідних кроків наближення вітчизняної системи оборонного менеджменту до найкращих систем світу.

Детальніше про реалізацію завдань оборонної реформи в системі Міноборони в наступних матеріалах.

 Читайте також: Як реформувати систему оборонного менеджменту?

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Міноборони розповіли, скільки було виплачено за знищену техніку

У Міноборони розповіли, скільки було виплачено за знищену техніку

Військовослужбовці ЗСУ на передовій отримують грошове забезпечення та додаткові виплати за безпосередню участь у бойових діях. Також передбачено грошове заохочення за підбиту російську техніку.

У Повітряних Силах ЗСУ висловилися щодо отримання модифікації F-16 Block 70/72

У Повітряних Силах ЗСУ висловилися щодо отримання модифікації F-16 Block 70/72

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, які саме модифікації літаків-винищувачів F-16 розраховує отримати Україна від західних партнерів.

Жорсткі бої за Очеретине, штурми окопів, знищений «Бук» під Запоріжжям: стрім із прифронтового міста

Жорсткі бої за Очеретине, штурми окопів, знищений «Бук» під Запоріжжям: стрім із прифронтового міста

Воїни 63-ї окремої механізованої бригади штурмують російські окопи на Лимано-Куп'янському напрямку. Під час успішних атак вдалося взяти у полон кількох російських окупантів.

Сили оборони провели успішний штурм з захопленням полонених

Сили оборони провели успішний штурм з захопленням полонених

Бійці 63 механізованої бригади вважають, що найкраща оборона — це атака, а тому атакували ворожі позиції.

Уряд виділяє додаткові 15,5 млрд грн на закупівлю 300 тисяч дронів

Уряд виділяє додаткові 15,5 млрд грн на закупівлю 300 тисяч дронів

Сьогодні, 30 квітня, Кабінет Міністрів виділяє додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів.

У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я на Великдень та Олімпійські ігри

У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я на Великдень та Олімпійські ігри

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував питання щодо можливості перемир'я на Великдень, який припадає цього року на 5 травня, та на період літніх Олімпійських ігор, які заплановані на 26 липня — 11 серпня у Парижі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Вогнеметник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Лаборант киснедобувної станції

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Сапер інженерно-саперного підрозділу

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Технік, монтажник РЕА

від 21000 до 51000 грн

Одеса

ВМС ЗС України