ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Львівщині відбувся конкурс на найкращого військового кухаря

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Жовтня 2021, 19:00

Конкурс тривав поетапно. Це – третій, фінальний етап змагань. Загалом до нього допустили сімох найкращих фахівців – переможців та призерів ІІ етапу від різних видів та родів військ Збройних Сил України. Конкурс відбувся на Львівщині, у навчальному цен­трі Національної академії Сухо­путних військ імені гетьмана Пе­тра Сагайдачного. Тривав упродовж трьох днів та передбачав проведення випробувань у військово-спортивній, теоретичній й практичній номінаціях.

У перший день конкурсу учасники здавали заліки зі знань заходів безпеки під час навчань, виконання вправ стрільб, експлуатації озброєння та військової техніки.У другий день ‒ змагання у військово-спортивній та теоретичній номінаціях. Спершу конкурсанти змагалися на витривалість – бігли в комплексі з вогневою підготовкою, потім демонстрували свої знання основних положень про систему харчування у ЗСУ, щодо організації харчування у стаціонарних та польових умовах за Каталогом продуктів харчування,щодо особливостей технології приготування їжі в польових умовах.

Наступного дня розпочався найцікавіший і найважливіший етап конкурсу для кухарів – практичне приготування страв. За правилами конкурсу кожен військовий кухар мав підготувати переносну малолітражну кухню до роботи та приготувати на ній страви. Готували кожен у індивідуальному наметі, щоб конкурсанти не заважали один одному працювати.

– Щодо приготування безпосередньо страв, то усе починається з меню-розкладки. Кухар повинен правильно обрати продукти, розрахувати їх кількість, приготувати із дотриманням технології приготування, сервірувати і подати все приготоване на контрольний стіл для дегустації членам журі до визначеного організаторами часу, – розповів представник від Центрального управління продовольчого забезпечення тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України полковник Андрій Ованесян. – Усі учасники отримали одні й ті ж інгредієнти й готували однакові страви з базового меню українського війська, але смак – різний, бо кожен готує по-своєму.

Цього разу подавали до столу суп із квасолі з копченостями, крученики з чорносливом, картоплю тушковану з грибами, салат-вінегрет, узвар, хліб, ківі. На приготування мали 120 хвилин. Але не всі вклалися у графік. Лише призери перших двох місць. Іншим знадобилося на одну годину більше.

Останнім серйозним завданням цього дня стало надання першої домедичної допомоги, а саме: накладання кровоспинного джгута на пораненого військовослужбовця, результати якого остаточно розподілили місця у турнірній таблиці.

Комісія, підсумовуючи бали за приготування страв та за виконання інших завдань,визначила переможців. Найкращим кухарем Збройних Сил України став солдат Владислав Докійчук із військової частини Командування СВ ЗС України.

Серед найбільш професійно підготовлених кухарів друге та третє місця розподілили молодший сержант Ірина Стасюк Командування СВ ЗС України та старшина 2 статті Інна Лисенко Командування Сил спеціальних операцій.

Зранку відбулося нагородження конкурсантів. Крім цього, за здобуті призові місця військові кухарі цього року отримують грошову винагороду: за перше місце – 10 тисяч гривень, за друге – 5 тисяч гривень, за третє – 3 тисячі гривень.

Читайте нас в Telegram
@armyinformcomua
Під постійними обстрілами — евакуювали останніх мешканців з околиць Часового Яру

Під постійними обстрілами — евакуювали останніх мешканців з околиць Часового Яру

Бійці 24-ї механізованої бригади імені короля Данила врятували трьох цивільних мешканців, які до останнього залишались в селищі Стінки поблизу Часового Яру.

На Сумщині спалили цілу колону російських квадроциклів

На Сумщині спалили цілу колону російських квадроциклів

Оператори БПЛА 80-ї десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗСУ під час оборони Сумської області знищують ворожий транспорт та піхоту.

Президент відвідав наших поранених, які відновлюються у Нідерландах

Президент відвідав наших поранених, які відновлюються у Нідерландах

Володимир Зеленський зустрівся з нашими воїнами, які відновлюються після поранень у нідерландському військовому реабілітаційному центрі Аарденбург.

Ворожих мотоциклістів спочатку перетворили на піхоту, а потім на мерців

Ворожих мотоциклістів спочатку перетворили на піхоту, а потім на мерців

Бійці 2-го механізованого батальйону30-ї механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького відбили спробу російського штурму на мотоциклах.

На Донеччини спалили ворожі РСЗВ, бронемашину та наземний дрон

На Донеччини спалили ворожі РСЗВ, бронемашину та наземний дрон

Прикордонники підрозділу «Фенікс» на Торецькому напрямку знищили ворожий БТР-70, РЗСВ «Тип-63», наземний роботизований комплекс та гармату.

Обікрав військовослужбовця — у Дніпрі засуджено місцевого жителя

Обікрав військовослужбовця — у Дніпрі засуджено місцевого жителя

Прокурори довели вину 40-річного місцевого мешканця у вчиненні крадіжки, незаконному заволодінні документами та несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних систем (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 361 КК України).

ВАКАНСІЇ

Стрілець стрілецького відділення

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Номер обслуги міномета

від 21000 до 120000 грн

Вся Україна

1 центр рекрутингу Сухопутних військ ЗСУ

Кінолог, інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Головний сержант, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор-сапер безпілотних систем мінування (ЗСУ)

від 50000 до 120000 грн

Вся Україна

154 ОМБр

Механік броньованої техніки

від 21000 до 121000 грн

Вся Україна

1 центр рекрутингу Сухопутних військ ЗСУ

--- ---