ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону отримав медичне майно з Франції

Армія і суспільство Військова медицина Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Жовтня 2021, 10:32

Успішним продовженням міжнародної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» стала передача колективу Військово-медичного клінічного центру Північного регіону 72-ох сучасних багатофункціональних ліжок зі спеціалізованими матрацами, різного роду медичних меблів, медичного одягу тощо.

За словами Командування медичної установи, це надходження майна відбулося за сприяння Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України.

Ліжка та інше медичне майно пішло для покращення умов лікування пацієнтів в інфекційному та травматологічному відділеннях Харківського госпіталю.

Ліжка та матраци дуже сучасні та зручні в експлуатації, − каже  провідний нейрохірург ВМКЦ ПнР підполковник медичної служби Сергій Бібіченко. – Так, за допомогою пульта хлопці та дівчата зможуть самостійно регулювати положення матрацу, а спеціальні ремені над головою допоможуть змінити положення пацієнта у верхній частині ліжка. 

За словами засновника ініціативи, командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, до військового медичного закладу передано вже чимало різного медичного майна, що посилило лікувальний потенціал харківського госпіталю.

 −  У березні до цього медичного закладу також було доставлено два мікроскопи з Німеччини, які мають високоякісну оптику Zeiss, що може справитися з будь-якими завданнями під час оперування, а також спеціалізовану вмонтовану відеокамеру Panasonic для запису та передачі чіткого зображення на монітор, − повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Водночас він додав, що протягом останніх місяців із Франції до України прибуло п’ять автопотягів із гуманітарним вантажем медичного призначення вартістю понад 15 млн гривень.

 – Насамперед це високоспеціалізовані ліжка для реанімації та відділень хірургії, спеціалізовані ліжка для людей з проблемами орієнтації у просторі, ортопедичні й протипролежневі матраци, операційні столи, медичні розхідники, реанімаційні комплекси для немовлят та багато іншого, – насамкінець зауважив командувач Об’єднаних сил.

Довідково: міжнародний проєкт «Допомога Схід» − це багатопрофільна та різнопланова програма цілеспрямованих дій щодо надання цільової допомоги медичним закладам та мирному населенню Донецької та Луганської областей, а також інших регіонів України. Його було започатковано за ініціативи генерал-лейтенанта Сергія Наєва ще у 2018 році, коли він очолив командування операцією Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей

 У рамках цього проєкту вантажі доправляються в Україну із Франції від Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» (Aide Médicale&Caritative France-Ukrainе), віце-президентом якої виступає етнічна українка пані Діана Дольс (Diana Dols). Також цю благородну справу від моменту заснування проєкту підтримує Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України в особі президента асоціації Леоніда Костюченка.  Цього року до участі в проєкті активно долучилося ТОВ «Санагро Украïна» в особі директора Олександра Скрипки. Керівником-координатором проєкту «Допомога Схід» в Україні є офіцер Командування Об’єднаних сил ЗСУ Борис Кутовий.

Читай також: В Ірпіні військові реабілітологи навчають пацієнтів-«ампутантів» не тільки ходити на протезах, а й займатися спортом

У рамках міжнародної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» різного роду майно вже направлено до міст та містечок, наближених до лінії розмежування чи для цивільних і військових закладів охорони здоров’я, розташованих переважно в районі проведення ООС. Серед тих установ, що першими відчули закордонну допомогу: перинатальні центри та міські клінічні лікарні міст Краматорськ, Мирноград та Торецьк, Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня, Військово-медичний клінічний центр Східного регіону, Маріупольський військовий госпіталь, Військово-медичний клінічний центр Північного регіону. 

Проєкт охопив своєю роботою 55 медичних закладів – як військових, так і цивільних, переважна кількість яких розташована поблизу лінії зіткнення на Донбасі. До цих установ передано майже 191 тонну гуманітарних вантажів медичного призначення. Лише протягом поточного року до України з Франції надійшло понад 70 тонн гуманітарної допомоги медичного призначення на суму понад 27 млн грн, отримувачем якої стали 25 медичних закладів. Підтримку проєкту на Донбасі надає БФ «Наш Краматорськ», директор Олександр Шевченко, БФ БО «Проект Варнави», голова правління Володимир Любовецький.

фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Сили оборони на півдні знищили 4 польові пункти російського боєпостачання

Протягом доби на південному напрямку було ліквідовано 160 окупантів й знищено 42 одиниці озброєння та військової техніки. Крім того, українські захисники розгромили 4 польові пункти російського боєпостачання.

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків

Село Козацьке Херсонської області вкотре опинилося під ворожим вогнем.

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

На Одещині збили два російські розвідувальні дрони «Орлан-10» та Zala

Сьогодні українські військовослужбовці знищили два розвідувальні дрони противника в Одеській області.

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Поблизу Вовчанська ударний дрон окупантів атакував вантажівку: водій у важкому стані

Унаслідок влучання ворожого ударного дрону в цивільну вантажівку поблизу Вовчанська Харківської області поранено чоловіка.

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн доларів

Австралія сьогодні оголосила про новий пакет допомоги Україні на 100 млн дол. 50 млн з цієї суми піде на протиповітряну оборону.

Окупанти обстріляли село на Херсонщині, постраждала жінка

Окупанти обстріляли село на Херсонщині, постраждала жінка

Унаслідок російського обстрілу села Станіслав Херсонської області постраждала місцева жителька.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Старший акумуляторник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Лікар сімейної медицини

від 23000 до 23000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Кухар

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ