ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Мінветеранів працює над соціальними програмами для ветеранів

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Жовтня 2019, 8:48

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда і Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор обговорили питання ветеранів та внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів у мережі facebook.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор зазначив, що наразі на Мінветеранів покладений чималий об’єм роботи, адже відомство опікується ветеранами, їхніми родинами, сім’ями загиблих, а також внутрішньо переміщеними особами, намагається знайти точки дотику із мешканцями тимчасово окупованих територій та займається питаннями прифронтової зони, а отже інфраструктури, медичним, освітнім та іншим соціальним забезпеченням місцевих мешканців.

«Я вражений тим спектром задач, які ви вирішуєте. Маю відзначити поважне ставлення в суспільстві до ветеранів, особливо загиблих, я особисто бачив прояви цього. Уряд США завжди підтримує українських ветеранів, допомагає в їхній реабілітації, приймає на лікування», – зазначив Вільям Тейлор.

На зустрічі була також присутня директор місії USAID Сюзан Фрітц, яка розповіла про спільний проект з інститутом Джона Хопкінса, який займається питаннями фізичної реабілітації та лікуванням, профілактикою ПТСР у ветеранів.

Міністр Оксана Коляда подякувала Вільяму Тейлору та Сюзан Фрітц за підтримку. Вона також розповіла, що наразі Мінветеранів розбудовує систему ветеранських реабілітаційних центрів.

«Нам необхідно мати свої власні потужності для лікування та реабілітації ветеранів, зокрема забезпечити психологічною підтримкою їхні сім’ї і ми працюємо над цим. Зокрема саме питаннями психологічної підтримки, лікування ПТСР профільно займеться Центр психічного здоров’я і реабілітації ветеранів в Пущі Водиці, де також буде працювати тренінговий центр для психологів. А також госпіталь в Клевані де також буде центр для саме сімейної реабілітації ветеранів», – зазначила Оксана Коляда.

Також вона розповіла про відкриття в країні Ветеранських просторів та плани по впровадженню платформи Е-ветеран, який підтримує Уряд США та до реалізації якої вдасться наблизитися завдяки Меморандуму про розвиток мобільного зв’язку та широкосмугового інтернету в Україні, який Уряд підписав під час першого Інвестиційного форуму в Маріуполі.

Читайте нас в Telegram
Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Для прориву в районі Очеретиного окупанти задіяли до чотирьох бригад

Для прориву в районі Очеретиного окупанти задіяли до чотирьох бригад

Ворогу вдалося прорватися та закріпитися в частині Очеретиного. Наразі та частина населеного пункту, в якій знаходиться противник, перебуває під нашим вогневим контролем.

Подорож до Румунії за 9000 євро на старій «Буханці» закінчилась арештом для семи ухилянтів

Подорож до Румунії за 9000 євро на старій «Буханці» закінчилась арештом для семи ухилянтів

На Буковині прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Ворог атакує на шести напрямках: на фронті за добу понад 70 боєзіткнень

Ворог атакує на шести напрямках: на фронті за добу понад 70 боєзіткнень

Протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 31 ракетний та 46 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій (БМП)

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Командир взводу

від 23000 до 28000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Такелажник, військовослужбовець ЗСУ

від 20460 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Водій

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Гранатометник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область