ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Миколаєві розпочались збори з резервістами-корабелами

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Вересня 2021, 14:58

На базі Навчального центру Військово-Морських Сил Збройних Сил України розпочалися 30-денні збори з оперативним резервом першої черги українського флоту. Сто десять осіб, з різних куточків півдня нашої країни, упродовж місяця пройдуть інтенсивний курс занять за спеціальностями. Серед резервістів люди різного віку і професій, чимало з них мають бойовий досвід, який набули у боротьбі проти окупантів на сході нашої країни.

Як повідомив кореспонденту АрміяInform заступник командира частини з навчальної роботи капітан 2 рангу Олексій Ярмоленко, особливістю зборів стало те, що цього року проводитиметься підготовка суто за морськими спеціальностями, а частини, до яких буде приписаний оперативний резерв першої черги по завершенню, це кораблі ВМС України.

— Готуватимемо сім спеціальностей, а саме фахівців з корабельної артилерії, штурманів, гідроакустичного пошуку, механіків, — зазначив капітан 2 рангу Олексій Ярмоленко. — Також обов’язковим буде заняття боротьби за живучість на полігоні нашого центру. Курс з тактичної медицини відбуватиметься саме за програмою корабельного складу, яка відрізняється від аналогічного курсу для сухопутних підрозділів. Мається на увазі, що відпрацьовуватиметься надання медичної допомоги під час задимлення та отруєння чадними речовинами, отримання опіків, ураження струмом, тобто дії військовослужбовця під час позаштатної ситуації, яка може виникнути саме на кораблі.

Під час прийому резервістів керівництвом навчального центру було визначено заходи для запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Залучений до навчань особовий склад пройшов необхідне тестування та медичний огляд, після чого було організовано розподіл  особового складу за військово-обліковими спеціальностями.

– Не всі резервісти мали досвід служби у ВМС, тому під час набору представники військкоматів відбирали споріднені спеціальності. Наприклад, якщо людина служила у сухопутному артилерійському підрозділі, то її не буде складно перевчити на спеціаліста з корабельної артилерії і таке інше, – додав капітан 2 рангу Олексій Ярмоленко.   

Планові заняття розпочались з вступної лекції, на якій командуванням навчального центру було надано детальну інформацію щодо тематики та інтенсивності занять, розпорядку дня, соціально-правового захисту на період зборів. Крім того, офіцери відповіли на всі запитання, які цікавили резервістів. Варто зазначити, що близько двадцяти осіб, які раніше не проходили службу, найближчим часом складуть присягу на вірність народу України.

Представники вербувального центру ВМС ЗС України також долучилися до роботи приймальної комісії. Під час індивідуальних бесід з резервістами вони надали інформацію щодо перспективних планів поповнення корабельно-катерного складу та запропонували підписати контракт після проходження підготовки на навчальних зборах. Уже з першого дня охочі резервістів отримали письмові згоди на посади корабельного складу.

— Такі збори є дуже корисними, адже допомагають підтримати, так би мовити, форму, відновити навички, а інколи дізнатися й чогось нового, — говорить резервіст Андрій. — Я ще не вирішив для себе, чи буду знову підписувати контракт, але для мене точно дуже важливо залучатися на такі збори, щоб у разі потреби завжди бути готовим стати до строю.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Начальник радіостанції (малої потужності), Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Артилерист (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Оператор ПК, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Механік-радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ